Stadion: Luceafărul din Sînmartin

Teren: foarte bun

Spectatori: aproximativ100

Au marcat: G. Paraschiv 41, 52, C. Codoban 70, A. Dulca 72 / A. Stoica 36

Luceafărul Oradea: B. Moga - Gunie, Cr. Oros-cpt., Băican, Moihedja - P. Mitrică, Preoteasa, V. Pop (40 Codoban), Al. Dulca - G. Paraschiv (70 C. Ţîră), Luduşan (64 V. Prejmerean).

Antrenor: Cristian Lupuț

CS Baloteşti: C. Fulga - C. Dedu, R. Mihai (70 Clătinici), M. Neagu, M. Ghiţă, C. Predescu (74 F. Paraschiv), N. Filip, Gojnea, V. Mihai, B. Marciuc, Al. Stoica.

Antrenor: Florin Nofitovici

Cartonaşe galbene: Băican 43, Gunie 51 / M. Ghiţă 24, N. Filip 60, V. Mihai 90+2

Arbitri: Nechita Marius Chioran (Cluj-Napoca) - Casian Băla (Arad), Călin Cimponeriu (Lugoj)

Observatori FRF: Daniel Sabou (Zalău), Dan Monea (Aiud)

Într-unul dintre cele mai importante jocuri pentru orădeni din turul de campionat al Ligii a II-a, Luceafărul a reușit să câștige categoric 4-1 (1-1) derby-ul din zona retrogradării cu CS Balotești. Partida, dominată clar de către gazde în repriza secundă, a contat pentru etapa a 12-a din campionatul ligii secunde.

Joc echilibrat în prima repriză

Prima situație notabilă s-a consemnat în minutul 14 atunci când Ludușan, la capătul unei acțiuni în careu pe partea stângă, a centrat prin fața porții dar niciunul dintre coechipieri nu s-a aflat în zonă pentru a-l împinge în plasă. Oaspeții au deschis scorul în minutul 36 atunci când Alexandru Stoica a marcat din 6 metri profitând de devierea nefericită a lui Răzvan Gunie. Doar 5 minute a avut avantaj CS Balotești. La capătul unei acțiuni foarte frumoase, Ludușan a pătruns în careu pe partea dreaptă, a centrat la colțul lung către nou-intratul Codoban care, la prima atingere de balon, i-a pasat decisiv lui Paraschiv în trei metri de unde tânărul atacant a finalizat simplu cu latul. Până la finalul primelor 45 de minute nu s-a mai pertecut nimic notabil.

O altă exprimare în partea secundă

Reveniți de la cabine, oaspeții au fost destul de periculoși în minutele 48 și 50.Cu toate acestea tot orădenii au fost cei care au marcat în minutul 52 după același tipar - Cludiu Codoban, pasă și George Paraschiv încrie. Decarul orădenilor a centrat perfect din colțul din stânga al careului mare, iar tânărul de doar 19 ani a marcat cu capul al patrulea său gol consecutiv în decurs de patru zile după cele 2 de la Ploiești. Așa cum spunea și antrenorul oaspeților la conferința de presă, Claudiu Codoban are clasă și poate face meciuri fantastice dacă își dorește cu adevărat. Mijlocașul a luat pe cont propriu o acțiune de la mijlocul terenului în minutul 70 și, central de la 25 de metri de poarta adversă, a șutat perfect pe jos lângă bara din dreapta porții apărate de Fulga (3-1). Doar 2 minute mai târziu s-a făcut 4-1. Paul Mitrică a pătruns în careu pe partea dreptă, i-a pasat pe 16 metri lui Alex Dulca, mijlocașul orădenilor șutând fără speranțe pentru portarul advers. Până la final s-au mai consemnat două situații importante, una pentru fiecare echipă. În minutul 79 Cornel Predescu, fostul jucător al lui Dinamo București, a șutat puternic, balonul trecând puțin peste transversală în timp ce Preoteasa putea face 5-1 în prelungiri. Așadar succes clar obținut de orădeni care înving la trei goluri diferență după ce în runda precedentă pierduseră 6-2 în deplasare cu Petrolul. Succesul cu CS Balotești i se datorează în mare măsură lui Claudiu Codoban care a schimbat radical jocul luceferilor din momentul în care a intrat pe teren. În runda viitoare, bihorenii vor evolua sâmbătă, de la ora 11.00, în deplsare, cu CS Mioveni, a 9-a clasată.