Duelul suferinței din seria 10 a Ligii a III-a a coincis cu un nou eșec pentru Luceafărul Oradea, 1-4 cu CSM Satu Mare, echipă care a „pasat” luceferilor ultimul loc.

Mai experimentată și cu un lot valoric peste poziția din clasament, CSM Satu Mare a luat opțiune pentru victorie încă din startul jocului de la Sânmartin. După doar patru minute, Raul Ziman a deschis scorul cu un șut din unghi (0-1). Mai mult, în minutul 22, CSM și-a majorat avantajul după ce Kevin Barth a înscris cu capul din marginea careului mic (0-2).

Partea secundă a început cu nervi, fiecare echipă având câte un jucător eliminat  în urma unui meleu creat în minutul 49 în apropierea liniei de margine, Daniel Lăsconi, respectiv Raul Ritli văzând cartonașul roșu.

Nou intratul Pădurean a avut prima ocazie a gazdelor în minutul 53, dar mingea trimisă cu capul a trecut pe lângă poartă. La un minut după ce Zsiga (72) l-a încercat pe Nergheș cu un șut de la circa 25 de metri, scos de portarul orădean de sub transversală, Luceafărul a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, obținută de G. Costea. Penalty-ul a fost transformat de Cristian Țîrlea, cel mai experimentat jucător de pe teren (1-2), dar golul a rămas singular în dreptul Luceafărului. Mai mult, sătmărenii au mai punctat de două ori până la final prin Gabriel Cadar, cu o execuție de la 20 de metri trimis lângă bară (1-3), și Antonio Pașca, care a profitat de pasa neglijentă a lui Banienschi și a șutat pe lângă portar (1-4).

Cătălin Banienschi (18 ani, ex Piacenza) a debutat cu acest prilej, la fel ca și Robert Pădurean (17 ani, ex LPS Bihorul).

Luceafărul: Ed. Nergheș – R. Ștef (90+1 V. Negruțiu), Fl. Drăgan, D. Laza, C. Banienschi, E. Higyed, D. Sfîrlea (38 Cr. Țîrlea), R. Tirla (46 R. Pădurean), R. Toderici, Al. Jurcuț (67 G. Costea), D. Lăsconi. Antrenori: Dorin Mudura și Ioan Pap-Deac

CSM Satu Mare: Anca Trip – C. Vădan, Fl. Mureșan (46 F. Stajic), R. Ritli, M. Nieki, I. Svarczkopf, K. Barth, Ed. Dobrai (90 A. Pașca), E. Zsiga (87 T. Moldovan), C. Zamfir (80 G. Cadar), R. Ziman. Antrenor: Zoltan Ritli și Tiberiu Csik

Arbitri: Răzvan Lădar (Zalău) – Claudiu Ioan Georgiu (Dej – Cluj), Cristian Alin Mureșan (Florești – Cluj)

Observatori FRF: Melian Nădășan (Țaga – Cluj), Mihai Jivan (Arad).