Stadion: Iuliu Bodola

Teren: bun

Spectatori: aproximativ 500

Au marcat: Herghelegiu 51 / A. Dumiter 67, Bobină 75

Luceafărul: Poiană – Balea, A. Cordoş, A. Mutu, I. Ban – Ţegle, P. Păcurar (68 Chiş-Toie) – C. Roşu (cpt), Cl. Codoban (60 Feher), Bedea – M. Matei (20 Herghelegiu). Antrenor: Cornel Ţălnar

Ripensia: Gakos – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, Hecsko, Toma – Dumiter, Bobină – Zaluschi, Ungureanu, Matiş – Ndiaye. Antrenor: Remus Steop

Cartonaşe galbene: Codoban 44, Bedea 58 / Zaluschi 9, Hecsko 17, Mediop 57

Arbitri: Cristian Codrea – Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (toţi din Baia Mare).

Observatori FRF: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Mircea Sârbu (Hunedoara)

Chiar dacă tragerea la sorți a făcut ca bihorenii să aibă parte de doi adversari accesibili pe teren propriu în primele două runde ale Ligii a II-a, iată că la capătul acestor jocuri au izbutit să acumuleze doar un punct din 6 posibile. După ce a remizat în runda precedentă cu Sportul Snagov (formație care ar fi trebuit să joace în Liga a III-a), Luceafărul a pierdut 1-2 (0-0) în etapa a doua cu nou-promovata Ripensia Timișoara.

O partida complet nereușită care încă din start își anunța oarecum deznodământul. Orădenii au primit vizita unei echipe foarte bine închegate, excelent așezată în teren și care în dese rânduri a ieșit curajos pe atac cu toate că în sezonul trecut evolua în Liga a III-a. De partea cealaltă, orădenii nu au fost capabili să-și „desfacă” adversara, și în ciuda faptului că în mare parte a timpului au controlat jocul nu și-au creat ocazii periculoase. Singurele oportunități din prima repriză au venit ca urmare a unor șuturi de la distanță. Cea mai mare șansă i-a aparținut lui Codoban care în minutul 45 a șutat plasat, cu stângul, din 18 metri, dar tânărul portar advers (19 ani) a izbutit să respingă. Ceva emoții a avut și portarul gazdelor care a fost surprins ușor ieșit din poartă de lovitura liberă de la 40 de metri bine executată de „decarul” Zaluschi.

Fotbal frumos, doar 5 minute

Partea a doua se anunța a fi cu totul altfel după primele 5 minute în care cele două echipe au arătat un fotbal bun. Ripensia putea deschide scorul în minutul 48 la capătul unui contraatac atunci când, pe rând, Dumiter și Mediop au șutat în blocajul advers. La faza imediat următoare au existat circumstanțe de penalty petru bihoreni, dar arbitrul a trecut cu vederea împingerea lui Codoban care din aceasta cauza a trimis cu capul peste poartă. Perioada excelentă de fotbal a dat roade în minutul 51 atunci când Herghelegiu a îndeplinit o simplă formalitate din 3 metri trimițând cu latul în poartă pasa venită după cursa excelentă a lui Bedea pe partea stângă. De menționat că marcatorul a intrat în teren în minutul 20 pentru a-l înlocui pe Marius Matei care a fost accidentat, suspect fiind de ruptură musculară. La adăpostul acestui avantaj, Cornel Țălnar a decis, în minutul 60, să facă o mutare ușor de neînțeles. L-a scos pe Codoban, un jucător cu realizări ofensive și l-a introdus pe Feher, un fotbalist cu calități defensive, semn că își dorea închiderea meciului. N-a fost să fie pentru că bănățenii ne-au „curentat” de două ori, aproape identic, la capătul a două faze fixe. În minutul 67, timișorenii au executat un corner, mingea a fost respinsă, iar Dumiter, nemarcat, a trimis în stânga lui Poiană de la 13 metri (1-1). După alte 8 minute, după o copie la indigo, mingea respinsă a ajuns la Bobină care de la 15 metri l-a executat pe Poiană. De fiecare dată, defensiva orădeană, după ce a respins nepermis în centru, nu a avut om la recuperare permițându-le oaspeților să șuteze nestingheriți. Se făcuse 1-2 și orădenii prezenți în tribune, pe o căldură greu de suportat, nu credeau că echipa favorită nu va avea forța să revină în fața unei nou promovate. Din păcate „luceferii” au rămas fără reacție până la final când Mediop putea face chiar 3-1 dar talonat fiind de Cordoș a șutat peste poartă. Eșec total neașteptat dar conform cu situația din teren. Cu doar un punct cucerit din 6 posibile în fața unor echipe abordabile rămâne de văzut care va fi traseul bihorenilor, care și-au propus promovarea, în etapele următoarte. În runda a treia, vineri de la ora 18.30, orădenii vor evolua în deplasare cu ASA Târgu Mureș.