La finele săptămânii trecute, la sala de sport din incinta Stadionului Municipal „Matei Francisc”, s-a desfășurat cea de-a douăsprezecea ediție a Memorialului „Traian Ganea” la futsal, competiție organizată de Clubul Sportiv Bihorul Beiuș, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal Bihor.

 

Traian Ganea s-a născut la 23 ianuarie 1936, la Beiuș. A jucat fotbal la DINAMO Oradea, BIHORUL Beiuș și MINERUL Ștei, la ultima echipă fiindu-i antrenor reputatul Iosif Petchovski. A antrenat mulți ani echipele de juniori și de seniori ale Beiușului, fiind unul dintre cei mai iubiți jucători locali.

Dedicată elevilor de gimnaziu, competiția a adunat la start șase echipe. Au participat unitățile de învățământ din Buntești, Meziad, Roșia, Răbăgani și Tărcaia, acestora alăturându-li-se beiușenii de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”. Partidele au durat câte 20 de minute, la finalul acestora înregistrându-se următoarele rezultate: Tărcaia - CNSV Beiuș 4-0; Meziad - CNSV Beiuș 3-3; Tărcaia - Meziad 5-0, în Grupa A și Buntești - Roșia 0-1; Răbăgani - Roșia 1-7; Răbăgani - Buntești 0-5, în Grupa B.

Au urmat meciurile pentru stabilirea clasamentului final. Echipa școlii din Meziad a învins-o pe cea din Răbăgani cu 3-0, ocupând poziția a cincea, Bunteștiul a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, trecând, cu 5-0, de vulcaniștii beiușeni, în timp ce lupta pentru primele două locuri a fost tranșată în favoarea tinerilor fotbaliști din Roșia, antrenați de profesorul Alin Tăutu, care s-au impus cu 1-0 în fața celor din Tărcaia.

La fel ca la edițiile trecute ale Memorialului „Traian Ganea” la futsal, organizatorii au acordat și în acest an câteva premii speciale: Bogdan Sime din Roșia a fost desemnat cel mai bun jucător al întrecerii, Darius Pașca (Buntești) a obținut premiul pentru cel mai bun portar, iar Trofeul „Fair-play” a revenit echipei Școlii Gimnaziale Răbăgani.