Handbalistele de la CSU Oradea au furnizat surpriza în etapa a 4-a a Diviziei A. Orădencele s-au impus cu 26-24 (13-12) pe terenul echipei secunde a Minaur Baia Mare, punând capăt unei serii de trei înfrângeri.

În general, meciul s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. Gazdele, cu jucătoare de perspectivă în componenţă, dar şi cu handbaliste care evoluează mai puţin la echipa de Liga Naţională, au condus mai mult, cu unu-două goluri, însă de fiecare dată orădencele au revenit, ba chiar au reuşit să încheie prima repriză cu un avantaj de un gol (12-13). Cam aceeaşi desfăşurare a avut şi partea secundă, nicio echipă nereuşind să se desprindă decisiv până spre final. Totuşi, în ultimele cinci minute, după un time-out, CSU s-a distanţat la patru goluri, diferenţă care s-a dovedit hotărâtoare pentru stabilirea câştigătoarei, chiar dacă în ultimele momente gazdele au marcat de două ori (24-26).

"A fost un meci de luptă, cu multe sancţiuni, fiecare echipă şi-a dorit victoria, însă câştig de cauză a avut echipa care a greşit mai puţin. De remarcat jocul bun facut de tinerele extreme care au punctat în momentele cheie, Zegrean Ariane, cu 5 reuşite, şi Gaga Denisa, cu 2 goluri, precum şi paradele portarului Adina Sabău. Bineînţeles şi de această dată, căpitanul Cipriana Petric, încă nerefăcută, dar cu cinci reuşite în acest meci, şi Maria Țanc, cu 6 goluri, ne dau speranţele unui viitor frumos al acestei echipe", a declarat antrenorul secund Cristian Ardelean.

"Nu ştiu dacă este o supriză acest rezultat, noi am fost aproape de un rezultat bun şi la Reşiţa. Consider totuşi că la Baia Mare am întalnit un adversar mai dificil, dar probabil tocmai numele adversarului pe care nu l-am învins niciodată le-a mobilizat suplimentar pe fete. A fost un meci cu presiune, cu un public băimărean numeros, iar noi avem încă fete foarte tinere, cu atat mai mult ţin să le felicit că au crezut până la capăt în şansa lor", a completat antrenorul principal Doina Ardelean.

Din lotul CSU Oradea au făcut parte Pintea Crina, Sabău Adina, Anca Ardelean (portari), Țanc Maria 6, Zegrean Ariane 5, Petric Cipriana 5, Abodi Nicoleta 4, Lazea Sabrina 3, Gaga Denisa 2, Hercuț Anamaria 1, Motogna Valeria, Verzea Dana, Vrabie Cornelia, Damian Maria, Bande Alexandra, Corondan Alexandra.

La sfârşitul săptămânii, duminică, de la ora 11.00, în Sala Universităţii Oradea, handbalistele de la CSU vor întâlni CSU de Vest Timişoara.

Celelalte rezultate ale jocurilor etapei a 4-a: CSU de Vest Timişoara - CSU Reşiţa 25-26 şi CSM Târgu Mureş - Crişul Chişineu-Criş 36-30.

CLASAMENT

1. CSM Tg Mureş        4          4          0          0          139-95 12

2. Crişul Chişineu-Criş  4          3          0          1          132-124           9

3. Minaur II Baia Mare 4          2          0          2          114-111           6

4. CSU Reşiţa  4          2          0          2          105-110           6

5. CSU Oradea            4          1          0          3          88-113 3

6. CSU Vest Timişoara 4          0          0          4          109-134           0