Bihorul este pe cale să rămână fără echipă în Liga a II-a. Târgu Jiu, Petroşani, Motru au fost în timpul campionatului trecut variantele vehiculate pentru mutarea Luceafărului, pentru ca acum, în pauza competiţională, să fie adus în discuţie numele oraşului Reşiţa.

Şi, după cum se prezintă lucrurile în acest moment, există şanse reale ca, din campionatul viitor, locul Luceafărului în eşalonul secund să fie preluat de un nou club, CSM Reşiţa. Asta pentru că aleşii locali din Reşiţa au votat, cu o abţinere, asocierea dintre municipiu şi Luceafărul Oradea, care presupune mutarea echipei orădene  în Valea Domanului și transformarea ei în CSM Reșița. Finanțarea echipei ar fi asigurată de omul de afaceri Nicolae Sarcină, iar  Consiliul Local Reșița se va ocupa de întreținerea bazei sportive și de echipele de juniori. Obiectivul imediat al noii entităţi sportive l-ar constitui promovarea în Liga I. Campionatul ligii secunde va începe în 4 august.

Interesant este că, înainte cu două zile de adoptarea hotărârii referitoarea la înţelegerea dintre Reşiţa şi Sarcină, preşedintele Luceafărului, Lucia Vladimirescu negase varianta mutării echipei de la Sânmartin.

Bihorul ar putea avea totuşi o reprezentantă în fotbalul naţional la nivel de seniori, dacă echipa CSC Sânmartin ar câştiga barajul de promovare în Liga a III-a cu Minaur Baia, programat în 23 iunie (la Baia Mare) şi în 30 iunie (la Sântion).