65 de competitori iubitori de mișcare și sport s-au întâlnit zilele trecute în incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd , pentru a se întrece la câteva discipline sportive: tenis de masă, șah, table și „cruce”. Competiția sportivă „Cupa Unirii” se înscrie în activitățile circumscrise sărbătoririi Centenarului Unirii.

Conform proiectului inițiat de Ciprian Fogarași, președintele Asociației Sportive „Crișul ” Aleșd, prin care se urmărește revigorarea mișcării sportive în orașul Aleșd, atât la nivel competițional, cât mai ales a sportului de masă, sunt organizate periodic competiții la diferite discipline sportive. Proiectul este susținut de Primăria orașului Aleșd și apreciată de locuitorii urbei, în special de tineri. Prin această inițiativă se urmărește atragerea în practicarea sportului a tuturor celor care pun pe primul plan sănătatea, ca principal factor în păstrarea capacităților fizice și intelectuale. O astfel de competiție este și „Cupa Unirii”, având ca element de referință sărbătorirea celor 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Au răspuns ofertei de mișcare și relaxare participanți de toate vârstele. De la 9 la peste 70 ani, sportivii amatori au petrecut clipe de relaxare și socializare, atât la mesele de tenis din sala de sport a Colegiului Tehnic, cât și la mesele de joc, șah, table, cruce, în incinta Cantinei sociale a orașului. Supravegherea și asigurarea respectării regulamentelor de joc au fost realizate de prof. Judea Marius, de la CT Alexandru Roman, prof. Nosz Levente, de la Liceul Teoretic „Constantin Șerban, prof. Suciu Nicolae, de la Clubul Copiilor Aleșd. Printre competitori l-am remarcat pe dl Ioan Todoca primarul orașului, împreună cu trei colaboratori din primărie: Dem Stelian, Gaidoș Marius și Tanc Doru. Primarul a fost prezent atât în competiția de tenis de masă, cât și la cea de „cruce”. Deși nu a câștigat, prezența sa a fost un exemplu și un stimulent pentru toți participanții și chiar pentru cei care au privit de pe margine competițiile. La sfârșitul competițiilor au fost acordate 50 de diplome de participare iar câștigătorilor diplome și cupe.

Câștigători:

Tenis de masă: Locul I - Cazan Aurel; II - Lele Ioan; III - Iabloncik Andrei

Copii: Locul I – Sekely Victoria; II- Copos Ianis; III - Lele Iulia

Șah: Locul I – Madar Florian; II – Hojda Vasile; III – Cuc Florian

Table: Locul I - Negrean Teodor; II - Lele Ioan; III – Banc Vasile

„Cruce”: Locul I – Titiș Marius; II – Negrean Teodor; III Hojda Vasile.

S-a acordat diplomă lui Furlan Ianis, în vârstă de 9 ani, pentru cel mai tânăr competitor.

Felicităm organizatorii, Asociația Sporivă Crișul, d-lui Ciprian Fogarași, Centrului de Informare și Promovare Turistică Aleșd, d-lui Ciprian Bica, precum și profesorilor de sport .