Cluj-Napoca a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute etapa pe Euroregiunea 6 a Campionatului Naţional de judo pentru juniori III (U16) şi copii I (U14) precum şi Cupa Transilvaniei. Bihorul a fost reprezentat de 40 de sportivi proveniţi de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, 32 dintre aceştia obţinând calificarea în finala Campionatului Naţional pentru aceste categorii de vârstă.

În cadrul acestei etape au concurat 150 de judoka de la 16 cluburi provenite din 6 judeţe (Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Cluj şi Bistriţa). Evoluţiile bune ale orădenilor au făcut ca nu mai puţin de 32 dintre cei 40 să obţină calificarea la etapa finală care se va desfăşura în Satu Mare, la sfârşitul lunii martie. Cu toate acestea nu toţi vor participa la etapa finală, antrenorii Olimpia Ianc, Loredana  Lascău, Alina  Borza, Alexandru Goncearenco şi Emil  Morar urmând să decidă care dintre cei 32 au cea mai bună sportivă pentru a se bate pentru medalii.

Performerii competiţiei care s-a desfăşurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Cluj-Napoca au fost:

Locul I la juniori 3 (U16): Barani Adriana (52 kg), Lungu Şarolta (70 kg), Carina Jurcă (+70 kg), Popa David (38 kg), Ţîrlea        Darius (46 kg), Dobocan Raul (73 kg), Fălăuş Arian (81 kg) şi Albuţ Dana Cosmin (+81 kg)

Locul I la copii I (U14): Popa Bianca (44 kg) şi Katona Ioan (+73 kg)

La Cupa Transilvaniei au participat peste 300 de sportivi din toată ţara. CS Crişul Oradea a avut trei reprezentante, toate reuşind să obţină clasări pe podium: la categoria U14 Gyoker Iasmina (63 kg) s-a clasat pe locul I, iar la (U16) Cozma Roxana (48 kg) şi Pintea Briana (63 kg) pe ultima treaptă a podiumului.