Stadion: "Ilie Oană"

Gazon: bun

Spectatori: aproximativ 2500

Marcatori: Chindriş 2, Lumu 8, Ţigănaşu 26, 53, Cr. Oros 62 autogol, C. Ştefănescu 75 / G. Paraschiv 13, 34

Cartonaşe galbene: Ţicu 60 / Chiorean 80

Petrolul: Tordai - A. Olaru, Ghinga, Ţicu, Ţigănaşu - M. Chindriş, Cruceru (53 Cl. Herea) - Lumu (66 N. Popescu), L. Marinescu (76 C. Danci), C. Ştefănescu - Tamuz.

Antrenor: Leo Grozavu

Luceafărul: Moroz - Torişte (46 Gruia), Cr. Oros, Al. Băican, Moihedja - C. Roşu, Chiorean, Codoban, Gunie (30 V. Prejmerean) - C. Ţîră (76 Sg. Pop), G. Paraschiv.

Antrenor: Cristian Lupuţ

Arbitri: Nicuşor Flueran - la centru; Adrian Popescu (ambii din Craiova), Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) - asistenţi.

Observatori FRF: Bogdan Zamfirescu (Botoşani), Traian Marcu (Sibiu).

Cu multe rezerve în formula de start şi cu o abordare relaxată, Luceafărul Oradea n-a putut emite pretenţii la un rezultat pozitiv pe terenul Petrolului Ploieşti, care s-a impus lejer cu 6-2 (3-2) în etapa a 11-a.

Echipa orădeană a fost adversarul perfect pentru o grupare dornică de reabilitare, care avea mare nevoie de victorie ca să rămână aproape de primele clasate. Şi Petrolul a rezolvat rapid meciul cu echipa antrenată de Cristian Lupuţ, care s-a gândit mai mult la următorul meci, cu CS Baloteşti, motiv pentru care i-a titularizat pe Moroz, Băican, C. Roşu, Codoban, Paraschiv şi Ţîră. Chindriş (2), cu o lovitură de cap, şi Lumu (8), cu o execuţie plasată pe lângă debutantul Moroz au profitat primii de şubrezenia defensivei bihorene (2-0). Luceafărul a lăsat impresia că poate încurca socotelile gazdelor după ce G. Paraschiv (13) a fructificat centrarea lui C. Roşu (2-1). Diferenţa s-a refăcut, după ce Ţigănaşu l-a surprins pe nesigurul Moroz cu un şut de la 23 de metri, pe jos (3-1).

Nici defensiva petroliştilor nu a fost foarte conectată la joc şi oaspeţii au taxat acest lucru până la pauză. C. Ţîră a executat repede o lovitură liberă din zona centrului terenului, pasându-i lui G. Paraschiv, care singur cu Tordai a finalizat la colţul lung (3-2). În repriza secundă, diferenţa dintre cele două echipe a fost şi mai vizibilă atât în teren, cât şi pe tabela de marcaj. Ţigănaşu (53), Oros (62), în propria poartă, şi Ştefănescu (75) au majorat scorul (6-2), care putea fi şi mai mare dacă Tamuz (90+2) nu ar fi executat pe lângă poartă o lovitură liberă de la 11 metri.

Un eşec peste care orădenii trebuie să treacă repede, pentru că sâmbătă, de la ora 11.00, vor juca pe teren propriu, cu CS Baloteşti, o contracandidată la evitarea retrogradării.