După înfrângerea la trei puncte diferenţă (70-73) din turul campionatului, baschetbalistele pregătite de Mihai Coldea au reuşit să-şi ia revanşa. La capătul unei partide, din Grupa B a Ligii Naţionale, pe care au controlat-o până la pauză dar care pe final a avut răsturnări de situaţie, CSU CSM Oradea s-a impus 65-63 (17-10, 17-16, 14-23, 17-17).

Partida, desfăşurată în sala Rapid din Capitală, le-a oferit orădencelor prilejul nu doar să îşi ia revanşa ci şi să tranşeze, cel puţin pentru moment, bătălia pentru locul al doilea. Cele două puncte atribuite pentru victorie fac ca CSU CSM să urce pe locul al doilea cu 19 puncte, acelaşi număr ca şi al echipei învinse ieri dar care are un joc mai mult disputat. Bilanţul echipei pregătite de Mihai Coldea este de 8 victorii şi trei înfrângeri înaintea ultimei etape în care CSU CSM va primi vizita formaţiei KSE Târgu Secuiesc, miercuri, 19 decembrie, de la ora 14.00, în Arena „Antonio Alexe”.

Ioana Gavra, cea mai bună marcatoare a orădencelor

„Orădencele au câștigat primul sfert cu 17-10 și conduceau la jumătatea partidei cu 34-26. Lucrurile s-au schimbat în secvența a 3-a, când formația feroviară a anulat întreg deficitul și a preluat inițiativa pe tabela de marcaj, scor 49-48, la intrarea în secvența decisivă. Ultimul act a demarat cu un parțial de 13-5 în favoarea echipei orădene. Vizitatoarele s-au desprins la șapte puncte, însă au urmat patru posesii consecutive pierdute de CSU CSM, transformate în puncte de echipa gazdă. Astfel, Rapid a preluat conducerea la capătul unui parțial de 9-0. Tierney Pfirman a replicat cu un coș de trei puncte prin care a adus Oradea la conducere definitiv. Ioana Gavra a stabilit rezultatul final de la linia de pedeapsă”, precizează site-ul CSM Oradea.

CSU CSM Oradea: M. Beronja 11 puncte (1x3p), I. Gavra 18 p (2x3p), R. Chiş 5 (1), T. Pfirman 17 (2), M. Mititelu 6, M. Kokovay 4, R, Chiorean 2. Antrenor: Mihai Coldea.

Rapid Bucureşti: N. Burlakova 4, A. Lupusavei 2, R. Matei 11, G. Vlad, F. Stanici 34 (2x3p), A. Cuatu 10 (1), S. Cazacu 2, C. Grigore. Antrenor: D. Militaru.