Pauza competiţională aduce schimbări importante la CS Diosig Bihardioszeg la toate nivelurile. Gruparea din Diosig va aborda sezonul următor din Liga a IV-a cu oameni noi în conducerea administrativă, tehnică şi cu un lot de jucători radical remaniat.

 

Constantin Sabău conducător, Gheorghe Silaghi antrenor

CS Diosig a încheiat pe locul 2 play-out-ul Seriei Nord, cu un bilanţ de 11 victorii, două egaluri şi şase înfrângeri, dar eşecul drastic (0-5) din ultimul meci oficial, cu vecinii de la CS Săcueni, a determinat conducerea Primăriei să recurgă la măsuri radicale. „Niciodată nu s-a întâmplat să pierdem într-o asemenea manieră, mai ales cu Săcueniul, cu care avem o rivalitate aparte. Asta ne-a determinat ca în această vară să începem reconstrucţia la club”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, primarul Mados Attila Ferencz.

Constantin Sabău a revenit la conducerea clubului după o perioadă de patru ani, în care preşedinte a fost Tamaş Sebastian, acesta din urmă renunţând la funcţie după încheierea campionatului. Vicepreşedinţi au fost numiţi Mate David, cu atribuţii pe latura financiară, şi Szucs Tibor, responsabil cu sectorul juvenil.

 Modificări s-au operat şi la nivelul staff-ului tehnic, Gheorghe Silaghi fiind noul antrenor principal în locul lui Ovidiu Lazăr. „Le mulţumim celor doi pentru munca depusă mai ales că au fost alături de noi într-o perioadă grea, dar sunt momente în care eşti nevoit să iei măsuri”, a precizat Mados Attila Ferencz.

 

Plan pe doi ani

În noua ediţie de campionat, CS Diosig vizează prezenţa în play-off, iar în următoarea titlul de campioană judeţeană şi disputarea barajului de promovare în Liga a III-a. „Mulţumim domnului primar că înţelege că o comună cu 7500 locuitori trebuie să aibă şi sport, iar aici sportul înseamnă echipa de fotbal. Sunt convins că dacă vom avea rezultatele dorite atunci iubitorii fotbalului vor veni în număr şi mai mare la meciuri. Vom avea şi trei-patru grupe de copii, mai ales că de la noi din comună au plecat jucători care au ajuns să activeze mai sus, precum Claudiu Micovschi la cluburi din Italia, Gondor Sebi, Karandi Botond, la Miercurea Ciuc, dar şi alţii la cluburi precum Luceafărul sau Viitorul Oradea”, a declarat Constantin Sabău.

Lot remaniat

Noul proiect este pe cale să atragă şi finanţatori din mediul privat. „În proporţie de 95% activitatea echipei este susţinută de Primărie şi avem promisiuni că ni se vor alătura parteneri şi din mediul privat”, a adăugat Sabău.

Echipa de seniori îşi va relua pregătirile în 19 iulie. Din lotul care a încheiat stagiunea precedentă au fost opriţi puţini jucători: Szucs T., M. Gal, P. Suciu, T. Cheregi, Vaida, Bortiş, S. Brata. Acestora li se alătură o serie de nou veniţi: Micaş, Moisi, G. Cornea, M. Pop (CSC Nojorid Livada), G. Costea (Luceafărul), R. Crişan (Unirea Valea lui Mihai) şi posibil C. Iacob, cu care se mai poartă tratative.