Când zeii Olimpului au ales un sport care să-i reprezinte, acesta a fost tirul cu arcul. Un sport care, dacă n-ar fi existat din vremuri ancestrale, ar fi trebuit inventat în mare grabă. Povestea de faţă spune, într-o linie simplă, istoria unei săgeţi lansate în mare viteză spre ţintă. Am pornit la drum în urmă cu 10 ani, cu dorința de a ne bucura împreună de acest minunat sport olimpic: tirul cu arcul.

Am început această aventură cu o pasiune pentru acest sport ce a crescut în judeţul Bihor de la victorie la victorie şi de la club la club: astăzi avem 8 structuri sportive în Bihor, dintre care 6 cluburi sportive, cu Certificat de Identitate Sportivă, şi 2 asociaţii. Cinci dintre acestea sunt înscrise şi în Federaţia Română de Tir cu Arcul.

La fiecare competiţie importantă am trăit și mai intens emoțiile alături de sportivii noștri cu cât am reuşit cu greu să ne impunem printre cluburile din ţară care beneficiază de finanţări publice. Am râs şi am plâns odată cu copiii care câştigau campionate naţionale sau pierdeau la un punct podiumul, dar am ținut capul sus când am părăsit arena, ştiind că vom învinge data viitoare. Evităm gesturile teatrale şi fumurile, pentru că vremea dragonilor a trecut şi noi nu vrem să rămânem doar o poveste.

Cei puţini care ne-au sprijinit în aceşti 10 ani au fost inspirați și ne-au inspirat și pe noi să devenim trăgători și mai buni, pentru a trăi la maxim senzațiile unui parcurs frumos şi ale unui finiş victorios în centrul ţintei. Energia şi eleganţa sportivilor noştri sunt inspiraţionale, mai ales că sunt toate şansele să-i întâlneşti pe stradă, în şcoala unde înveţi sau în instituţia în care lucrezi. Am pus pasiunea pentru sportul olimpic în prim plan și nu ne-am înșelat. Am transformat tirul cu arcul într-o pleiadă de opțiuni, pentru ca fiecare să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Am iniţiat parteneriate pentru a avea sală şi teren disponibile, ca sportivii noştri să aibă parte de aceeași experiență la standarde înalte, indiferent de vârstă sau pregătire. De 10 ani şi pentru încă 100 de ani ne dorim să reuşim să selectăm caractere şi talente, să creştem campioni şi oameni.

Din pasiune pentru acest sport olimpic, tirul cu arcul, Clubul Sportiv Redpoint își dorește să continue alături de partenerii săi, de sportivi, de părinţii sportivilor, de prieteni şi de mass-media aventura începută în urmă cu 10 ani! Să dăm o nouă interpretare dictonului latin despre mintea sănătoasă care locuieşte fericită într-un corp sănătos. Pentru anii care vor urma celor 10 ani deja împliniţi, vrem să creştem numărul de circumvoluţiuni ale trupului şi să mărim rezistenţa spiritului. 2018, anul în care împlinim 10 ani de când am iniţiat acest sport olimpic în judeţul Bihor, este epilogul legendei unei săgeţi lansate apoteotic spre ţintă.

Tragem tare. De 10 ani. Mulţumim tuturor prietenilor, sportivilor, părinţilor, partenerilor şi celor care ne-au susţinut, moral şi material, în toţi aceşti ani! Promitem să obţinem rezultate şi mai bune!