România a tratat cât se poate de serios echipa Germania, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie convingătoare, Naţionala s-a calificat deja în grupa principală, cu două puncte. Denisa Dedu a fost desesmnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă. Cristina Neagu a intrat în istorie după acest meci, devenind cea mai mai bună marcatoare din toate timpurile la CE. 

După ce a detonat bomba cu Norvegia în prima etapă a Grupei D, Germania a fost privită cu foarte multă precauţie de Ambros Martin & Co. Tricolorele s-au desprins pe tabelă chiar de la primele acţiuni ale meciului. Denisa Dedu a apărat o aruncare de la 7 metri în minutul 3, banca României a sărit în aer de satisfacţie, dar cu multe experienţă în spate Ambros Martin a îndemnat la calm. Era doar începutul partidei.

România a desenat frumos în atac, iar echipa a finalizat aproape de pe toate posturile, mai puţin la nivelul pivotului, unde Crina Pintea a fost blocată de multe ori. Adversara şi-a luat măsuri speciale la handbalista tricoloră, dar nu a reuşit să o blocheze în acelaşi timp şi pe Neagu. Cristina s-a mişcat dezinvolt la linia de 9 metri, iar la poartă a tras atunci când a simţit că poate să înscrie. România s-a desprins la 5-1, iar de aici a ţinut-o pe Germania mai mereu la 3-4 goluri distanţă până la pauză. Avantajul maxim a fost atins în minutul 21, când tricolorele s-au desprins la 12-7. Efortul Denisei Dedu între buturi - şapte parade în prima parte, dintre care cinci din situaţie de unu la unu - a fost concretizat în atac de Neagu şi celelalte fete. Până la pauză, am consemnat şi momentul istoric al competiţiei: Cristina a ajuns la cota 206 goluri la Europene, un record absolut all-time. Performanţa va aparţine României mulţi ani de acum înainte.

”Pentru mine personal e bine că am câştigat împotriva Germaniei, că avem două puncte garantate în main round. Sunt mândră de faptul că sunt cea mai bună marcatoare de la Campionatele Europene, voi rămâne în istorie, dar cel mai important e că am câştigat. Am făcut mai puţine greşeli azi decât în meciul cu Cehia şi am câştigat mai lejer. Acum nu ne gândim la meciul cu Norvegia, dar de mâine o vom face”, a declarat Neagu după meci. Neagu a stat pe teren în partida cu Germania 57 de minute şi 57 de secunde. A contribuit cu 5 goluri. În total, românca a adunat 12 aruncări.

După 14-11 la pauză, tricolorele au revenit de la cabine la fel de conectate. Poate că acea cădere cu Cehia din repriza secundă a venit până la urmă bine, pentru că a fost servită ca o lecţie de tabăra României. Anihilată în prima repriză, Crina Pintea a devenit un argint viu în partea secundă pe semicercul advers, iar Eliza Buceschi o minte limpede care a făcut diferenţa. Ajutată de alte cinci parade ale Denisei Dedu, cu care a urcat la 48%, România a ajuns la 22-15 în minutul 45. Când îţi merge poarta, nu are cum să nu-şi meargă şi jocul .

România a evoluat convingător în continuare şi a primit cu plăcere orice cadou. Tot Denisa Dedu a marcat un gol din poartă în poartă în minutul 47, a imitat-o apoi şi Cristina Laslo, astfel că scorul a devenit 25-16, iar a doua victorie a naţionalei a devenit o certitudine. Ambros Martin a continuat să ţină echipa de bază până spre final, Germania a reuşit să lege mai multe goluri, dar România a rămas cu un avantaj mare pe tabela de marcaj, iar Eliza Buceschi a devenit golgheterul acestui Campionat European. România a câştigat cu 29-24 şi s-a calificat în Main Round cu cel puţin două puncte. Urmează acum marele derby cu Norvegia, astăzi, de la ora 22:00.

România: Dedu 1, Dumanska - portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Drăguţ.

Antrenor: Ambros Martin.