Sâmbătă, 6 octombrie, reprezentativa tricoloră de futnet a României va susține ultimul test major înainte de Campionatul Mondial ce va avea loc la Cluj-Napoca, la mijlocul lunii viitoare (16-18 noiembrie).

Sala de sport Nicolae Talpoș din Salonta găzduiește, de la ora 13.00, un joc din cadrul Cupei Națiunilor la care participă și țara noastră alături de cele două superputeri (Cehia și Slovacia) ale sportului cu mingea de fotbal, dar care se joacă la fileu. Fie că, de-a lungul timpului, s-a numit tenis cu piciorul, fotbal-tenis, ori labtenis (denumirea populară în zona Transilvaniei), iar în prezent se dezvoltă ca futnet, sportul de la fileu a păstrat același ingredient esențial: spectacolul.

În primul meci al Cupei Națiunilor, România a dispus de Cehia, la Cluj-Napoca, scor 3-2. Astfel, o nouă izbândă a tricolorilor, indiferent de scor, le-ar asigura întâietatea în clasamentul competiției, indiferent de rezultatul ultimului duel, între Cehia și Slovacia.

Conform regulamentului, partida de sâmbătă se va compune din două meciuri de simplu, două de dublu și unul de triplu. Naționala României se bazează pe jucătorii echipei locale Tengo (Georgel Bobiș, Darius Nagy, Alex și Vasile Sorean jr., Denis Purjea) alături de care au mai fost convocați pentru acest duel și componenți ai echipei JSF Cluj-Napoca (Alin Bălan și Florin Bozga). Salontanii, dar și iubitorii de sport din Bihor au început mobilizarea pentru acest joc, mai ales că în apropierea municipiului bihorean trăiesc mulți slovaci, care, cu siguranță, vor veni la sală pentru a-și încuraja favoriții și pentru a asita la spectacolul sportiv care se anunță.

România și Slovacia au oferit partide spectaculoase și în cadrul Europenelor de anul trecut, dar și la Mondialele din 2016, desfășurate la Brno, acolo unde finalele s-au desfășurat ”cu casa închisă”, 3300 de spectatori aplaudând la scenă deschisă prestația jucătorilor ajunși în careul de ași.