Campioana României are parte de un tur de forţă în această perioadă. După ce a trecut cu brio de testele oficiale cu Sakarya şi CSU Sibiu, orădenii joacă astăzi, în deplasare, cu nemţii de la s.Oliver Wurzburg pentru ca duminică să înfrunte pe teren propriu marea rivală, U BT Cluj-Napoca. Partida cu echipa germană, contând pentru etapa a 4-a din FIBA Europe Cup, se dispută în această seară, de la ora 21.00, fiind transmisă în direct pe canalul YouTube al FIBA.

Succesele impresionante cu turcii de la Sakarya şi cu CSU Sibiu, liderul la zi al Ligii Naţionale, ne dau speranţe că soarta partidei din Germania ar putea fi cu totul alta faţă de cea disputată în tur, la Oradea atunci când s.Oliver s-a impus la 13 puncte diferenţă (69-82). Dacă roş-albaştrii au demonstrat că au depăşit pasa proastă din acest debut de sezon, nici despre nemţi nu se poate spune că nu se află într-o formă de joc optimă. Aceştia vin la disputa cu Oradea după două victorii consecutive. Prima a fost obţinută pe terenul olandezilor de la ZZ Leiden unde leii roşii au fost învinşi, iar cea de-a doua, tot în deplasare, în campionat, cu Riesen Ludgiwsburg, nimeni alta decât semifinalista Bundesligii și a Basketball Champions League în sezonul trecut. Wurzburg mizează pe valoarea intrinsecă a oamenilor mari, respectiv pe ritmul de joc imprimat de fundași. Germanii au o rotație solidă și formează un grup extrem de puternic din punct de vedere fizic. Această echipă respectă practic un tipar al baschetului german, ritmul și calitatea atletică fiind dublate de un baschet simplu, dar foarte eficient”, este caracterizarea făcută echipei germane de către site-ul clubului orădean. Echipa din Wurzburg este liderul Grupei A din FIBA Europe Cup având un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, eşecul fiind înregistrat chiar pe teren propriu, cu Sakarya BSB, formaţie pe care Oradea a învins-o în urmă cu doar o săptămână. CSM CSU ocupă locul al treilea cu 4 puncte adunate după un succes şi două eşecuri.

Se gândeşte la calificare

În declaraţia lui Cristian Achim, făcută imediat după victoria din campionat cu CSU Sibiu, se poate citi un oarecare optimism în ceea ce priveşte confruntarea din Germania chiar dacă acesta recunoaşte că s.Olver este un adversar foarte valoros. „O deplasare foarte dificilă. Am spus și la meciul tur cu Wurzburg, întâlnim o echipă care vine din alt baschet. E alt nivel, alt sistem, un campionat mult mai puternic. Nu putem să ne comparăm cu Wurzburg din niciun punct de vedere. Asta nu înseamnă că nu vom încerca să ne autodepășim și, de ce nu, să obținem victoria. Nu este imposibil. Opinez că o victorie în Germania, urmată de una cu Leiden pe teren propriu, ne poate asigura calificarea în faza următoare. Cam acesta este calculul. Mergem să jucăm”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, care nu va putea conta nici la acest meci pe Bogdan Nicolescu, în continuare accidentat.

Clasament

  1. s.Oliver Wurzburg - 5 puncte

  2. ZZ Leiden - 5 puncte

  3. CSM CSU Oradea - 4 puncte

  4. Sakarya BSB - 4 puncte