În fața a aproximativ 300 de spectatori care au avut ocazia să vadă o reeditare a finalei ultimului sezon, campioana României a pierdut, totuși surprinzător, în duelul cu Steaua București, o formație încropită pe ultima sută de metri. După un prim sfert în care lucrurile au funcționat normal, orădenii nu au putut marcamai mult de 17 puncte în niciunul din următoarele trei secvențe ale partidei. Așadar CSM CSU Oradea a pierdut 81-74 (21-27, 20-14, 22-16, 18-17) duelul cu echipa din Capitală contând pentru runda a doua din Grupa A a Ligii Naționale.

Dacă Oradea, după cum o arată rezultatul, a controlat primul sfert, până la pauză diferența de 6 puncte a fost anulată de către gazde. Bucureștenii și-au continuat parcursul bun și în repriza secundă astfel că rezultatul final nu surprinde. Chiar dacă tehnicianul Cristian Achim avertiza înaintea partidei de pericolul pe care îl poate aduce un adversar necunoscut, faptul că CSM CSU a produs atât de puțin în ofensivă începând cu sfertul al doilea și a evoluat slab în defensivă pe tot parcursul meciului încasând 81 de puncte este parcă totuși de neacceptat. Steaua este o echipă care a slăbit după despărțirea de CSM București, dovadă în acest sens este încropirea atât de târzie a lotului de jucători care a dus chiar la amânarea primei etape. Cu aceste date ale problemei Oradea nu avea voie să piardă duelul cu o asemenea echipă.

Nicolescu s-a accidentat la ultimul antrenament

Primul sfert a arătat bine pentru echipa lui Cristi Achim, dar continuarea a fost sub orice critică. În 30 de minute orădenii au marcat doar 47 de puncte. Cele doar 4 reușite din 18 încercări de a marca de la distanță vorbesc de asemenea despre ziua nefastă în care s-a aflat echipa campioană. Faptul că Denison a fost din nou absent dar poate și lipsa lui Nicolescu care și-a fracturat unul dintre degetele piciorului stâng la ultimul antrenament au contat într-o oarecare măsură în ecuația acestei partide. Așadar Oradea a suferit cea de-a patra înfrângere în primele 5 meciuri oficiale, situație deloc fericită având în vedere că miercuri echipa campioană urmează să debuteze în FIBA Europe Cup.

CSM CSU Oradea: Fometescu 3 puncte (1×3p), Pasalic 12 (1×3p), Lucic 11(2×3p), Kariniayskas 4, Valeika 11, Lázár, Petrescu, Watson 11, Richard 10, Ginyard 12.

Antrenor: Cristian Achim.