CSM CSU Oradea dispută astăzi, de la ora 16.30 (Digi Sport 3) a doua manşă din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Campioana abordează returul din sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazul", cu Steaua, cu un avans important în perspectiva calificării în turneul "Final Four", după victoria 83-63 obţinută la Oradea.

 

Finalistă de trei ori în ultimii cinci ani, echipa bihoreană are şanse mari să continue lupta pentru trofeu în această ediţie. CSM CSU nu trebuie, însă, să se relaxeze în faţa unui adversar care nu mai are nimic de pierdut, mai ales că în tur şi-au asigurat acest avans, aparent liniştitor, în ultimele minute de joc.  CSM vine după patru victorii şi are un singur indisponibil, Lazar, accidentat la umăr, în timp ce la Steaua, Austin Chatman şi Aleksandar Vlahovic sunt incerţi.

Ambele formaţii ocupă locul 3 în Liga Naţională, cea orădeană în Grupa Roşie, iar cea bucureşteană în Grupa Galbenă, a doua valorică, după Dinamo şi CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea şi Steaua s-au întâlnit în semifinalele Cupei în ediţia trecută într-un joc câştigat de echipa antrenată de Cristian Achim, iar în jocul direct de la Bucureşti din această ediţie de campionat, Steaua București s-a impus cu 81-74.  

Tot astăzi se mai dispută jocurile Dinamo Bucureşti - SCM Timişoara, în tur 75-86 (ora 18.15, Digi Sport 3), BCMU Argeş Piteşti - U BT Cluj în tur 88-93 (ora 20.00, Digisport 3). Aseară, după închiderea ediţiei a avut loc meciul retur dintre SCMU Craiova - BC CSU Sibiu.