Cu succese pe linie în precedentele 18 partide, unul chiar în dauna bihorenilor, Steaua București pornea ca favorită în confruntarea din ultima rundă, a turneului din Capitală, cu CSM Oradea. Cu toate acestea, calculul hârtiei nu s-a confirmat, formația pregătită de către Dorin Costrăș împunându-se cu 6-4 (2-0, 0-1, 3-1, 1-2) după ce câștigase și precendetele 6 partide.

Vicecampioana României și-a adjudecat derby-ul campionatului la finele unui meci în care a evoluat aproape perfect din punct de vedere defensiv (doar 4 goluri încasate de la Steaua) și în care a trebuit să depășească și aversiunea arbitrajului care a dictat împotriva ei nu mai puțin de 13 eliminări față de doar 4 în dauna Stelei. Succesul obținut în fața campioanei, unul totuși surpinzător, face ca optimismul și speranțele cu privire la tunreul LEN EuroCup, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în capitala Serbiei, să crească.

După cum o arată scorul, bihorenii au intrat bine în meci adjudecându-și primul sfert cu 2-0, diferență pe care au dublat-o în sfertul al treilea. Sfertul al doilea și cel de-al patrulea au revenit Stelei dar nu au afectat succesul meritat al vicecampioanei. Până la pauza mare, cele trei goluri marcate au avut semnăturile următorilor jucători: Colodrovschi și Popoviciu, pentru CSM Oradea, și Mihnea Gheorghe, pentru Steaua, în sfertul al doilea. Soarta partidei s-a decis practic în sfertul al treilea atunci când  oaspeții s-au distanțat la 5-2 prin reușitele lui Rogac, Colodrovschi și N. Ilisie, asta după ce Steaua reușise să egaleze la doi. Bucureștenii au încercat să revină în secvența decisivă, dar băieții pregătiți de către Dorin Costrăș, care măriseră diferența la 4 goluri (6-2) au gestionat bine finalul de meci obținând o victorie meritată. Astfel CSM Oradea și-a luat revanșa după eșecul (5-8) suferit în cadrul primului turneu, desfășurat la Focșani.

CSM Oradea: G. Pjetlovic, Gavriș – portari; Dobre, Vl. Georgescu, N. Ilisie 1 gol marcat, Filotti, Rogac 2, Popoviciu 1, Kováts, Colodrovschi 2, R. Georgescu, Vătrai, Remeș, Czenk, Adachi. Antrenor: Dorin Costrăș. Secund: Ciprian Câmpianu

Steaua București: Țic, Drăgușin – portari; M. Gheorghe 1, Fulea 1, Vancsik, Prioteasa 1, Dragomirescu 1, Robu, Dincă, Oanță, R. Rath, Goanță, Antipa, Iudean. Antrenor: Aurelian Georgescu. Secund: Răzvan Cristescu

CLASAMENT

1. Steaua București          19      18      0        1        54

2. Dinamo București        19      14      0        5        42

3. CSM Oradea*              13      12      0        1        36

4. Sportul Studențesc      19      9        1        9        28

5. Rapid București           19      9        1        9        28

6. Crișul Oradea              19      6        0        13      18

7. Poli Cluj-Napoca         19      1        1        17      4

8. AMEFA Arad*             13      0        0        13      0

* echipe absente la un turneu din cele trei desfășurate până în prezent

CSM Oradea joacă în LEN EuroCup

Într-o altă ordine de idei, CSM Oradea va evolua pe plan continental la finele acestei săptămâni. Bihorenii se vor deplasa la Belgrad unde vineri și sâmbătă vor juca în cadrul Grupei H din din prima fază a LEN EuroCup. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în faza următoare a competiției. De menționat că bihorenii i-au întâlnit recent, în preliminariile Champion League, la Budapesta, pe rușii de la Sintez Kazan în fața cărora au pierdut cu 13-8 în condițiile în care lotul CSM-ului fusese decimat de către infectările cu noul tip de coronavirus.

Programul Grupei H din LEN Euro Cup:

Vineri, de la ora 20:00, VK Novi Belgrad - CSM Oradea

Sâmbătă, de la ora 20:00, CSM Oradea - Sintez Kazan

Duminică, de la ora 20:00, VK Novi Belgrad - Sintez Kazan