Noua echipă de polo construită de CSM Oradea în această vară a arătat forate bine în primele trei meciuri oficiale pe care le-a câștigat fără drept de apel. Bihorenii s-au impus în fiecare meci susținut în propriul bazin la finele săptămânii trecute.

Deși la Oradea au venit Galatasaray Istanbul și RN Savona, reprezentanta puternicului polo italian, echipa pregătită de către Ciprian Cîmpianu a defilat în propriul bazin obținând victorii pe linie. În primul meci, cel cu israelienii de la ASA Tel-Aviv, formația orădeană s-a impus cu scorul de 12-3, pe reprize 2-0, 4-1, 5-0 și 1-2. După cum se poate vedea privind rezultatele fiecărui sfert, vicecampioana României a controlat autoritar această partidă în care diferența maximă a fost de 10 goluri. Tiberiu Negrean, reîntors la Oradea în această vară, a fost cel mai bun marcator cu trei goluri. În cel de-al doilea meci, care avea să fie și decisiv în ecuația calificării în turul al doilea preliminar, CSM Oradea a trecut cu 12-8 de Galatasaray Istanbul. Partida a fost controlată din nou de orădeni care s-au instalat la conducere de la început și au terminat primul sfert cu un avantaj de două goluri. Ecartul s-a menținut la jumătatea partidei, atunci când scorul era de 6-4. Apărarea CSM-ului s-a evidențiat în sfertul al 3-lea, atunci când soarta partidei a fost decisă. Turcii au redus ușor din deficit pe finalul jocului. În finala turneului de la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, bihorenii s-au impus cu 10-7 (4-1, 3-2, 1-2, 2-2) în fața echipei italiene RN Savona care venea la acest derby tot cu 2 victorii obținute în primele 2 meciuri. Gazdele au tranșat confruntarea până la pauză astfel că pe final de meci au fost nevoite doar să-și conserve avantajul de 4 goluri înregistrat după 16 minute. Așadar CSM Oradea alături de RN Savona se califică în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la polo care se va desfășura tot sub formă de turnee, în perioada 14-16 octombrie, anul curent. Tragerea la sorți va avea loc loc marți, 4 octombrie.

Rezultate complete: RN Savona - Galatasaray Istanbul 10-6, CSM Oradea - ASA Tel-Aviv 12-3 și ASA Tel-Aviv - RN Savona 8-24, Galatasaray Istanbul - CSM Oradea 8-12, Galatasaray Istanbul - ASA Tel-Aviv 15-3 și CSM Oradea - RN Savona 10-7.

Clasament: 1. CSM Oradea – 9 puncte, 2. RN Savona – 6 p, 3. Galatasaray Istanbul – 3 p și 4. ASA Tel-Aviv – 0 p.