CSM Digi Oradea a transferat un poloist brazilian, Gustavo De Freitas Guimaraes, care se va prezenta la echipă după obţinerea vizei de intrare în România. Brazilianul se află la prima experienţă în România.

 

“Grummy” Gustavo Guimaraes, cum este cunoscut în lumea poloului, este un internaţional brazilian cu peste 1600 de goluri înscrise în carieră.

“Este un jucător polivalent, capabil să facă multe lucruri în bazin. Este un mare câștig pentru echipa noastră atât prin prisma valorii sale, cât și a experienței internaționale deosebite. Venirea lui la Oradea reprezintă un câștig foarte important pentru noi", l-a caracterizat Dorin Costrăş, antrenorul CSM Digi Oradea, pe poloistul brazilian care a cucerit medalia de bronz în Liga Mondială 2017 alături de naţionala ţării sale.

Ultima oară a jucat la Rari Nantes Savona, formație clasată pe locul 5 în prima ligă italiană, iar anterior a mai activat în țara sa natală, la Esporte Clube Pinheiros, SESI-SP, Esporte Clube Pinheiros, în Spania la Club Natició Atlétic Barceloneta, unde a fost remarcat de către antrenorul Dorin Costrăș, la Mataro, în Italia la Trieste,

"Grummy” Guimaraes provine dintr-o familie de poloiști, atât tatăl, cât și bunicul său fiind componenți ai echipei naționale a Braziliei. De asemenea, mama lui Grummy este antrenor de scufundări, dar şi fratele său practică jocul de polo la nivel de performanță.