Bunele relații transfrontaliere dintre județele Bihor și Hajdu Bihar (Ungaria), în plan sportiv, s-au materializat din nou prin organizarea unui meci de fotbal dintre selecționatele primarilor din cele două județe.

Dacă în urmă cu un an meciul dintre cele două selecționate a fost organizat în județul nostru, mai precis în comuna Căbești, acum partida revanșă s-a disputat în țara vecină, locația stabilită de AJF Hajdu Bihar fiind orașul Letavertes, în apropierea graniței cu Diosigul.

Zi de sărbătoare la Letavertes

Organizatorii acestui eveniment din țara vecină au pregătit o adevărată zi de sărbătoare sportivă în orașul Letavertes, cu o populație de peste 7.000 de locuitori, deoarece pe lângă meciul programat, au inaugurat și un teren sportiv dotat cu apartură pentru exerciții de forță și relaxare, care întregește moderna bază sportivă unde își dispută meciurile și echipa de fotbal SC ’97 Letavertes. La invitația primarului orașului Levaterves, Menyhart Karoly, a deputatului Taso Laszlo, președintele AJF Hajdu Bihar și a directorului AJF Hajdu Bihar, Csige Laszlo, au dat curs invitației președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, iar AJF Bihor fiind reprezentată de  Radu Bitea, președinte, Alin Popa și Valentin Vesa, vicepreședinți, Petru Boros, secretar general, precum și directorul de competiții, Gheorghe Rusu, dar și primari și viceprimari din județul nostru.

Gazdele și-au adjudecat victoria

Dacă meciul de anul trecut, jucat în formula 11 la 11, s-a încheiat la egalitate, 2-2, oaspeții egalând la ultima fază, de această dată victoria, 5-2 (3-0) a aparținut organizatorilor, în urma unei dispute în formula 8+1, pe un teren de dimensiuni mai reduse, două reprize a câte 25 de minute. Chiar scorul spune că partida s-a jucat „pe bune”, în ciuda statutului de meci amical, în care bihorenii au dominat copios prima parte, ratând însă nepermis de mult prin Mihalcea (1), Tuduce (5,6, 13), Toda (8), Porge (15), pentru ca gazdele să puncteze, de trei ori, în urma unor contraatacuri. A doua repriză s-a încheiat la egalitate (2-2), golurile oaspeților fiind marcate de Mircea Tuduce, care a relansat partida, în timp ce portarul gazdelor Csige Laszlo a avut câteva parade eficiente la șuturile lui Balaj (27), Tuduce (30), însă, pe final, s-a stabilit scorul final (5-2), unul prea aspru în conformitate cu realitatea din teren. Chiar dacă au fost prezenți, o parte dintre primari și viceprimari din Bihor, Attila Mados, Vida Jozsef, Ioan Pașca, Csuka Jozsef, Ioan Geczi, Ioan Hașaș, nu au jucat în această partidă, locul lor fiind luat de câțiva prieteni ai acestora, aspect regăsit și în tabăra gazdelor, care  s-au „blindat” cu câteva piese grele.

Selecționata Hajdu Bihar: Csige Laszlo – Attila Istvan Farkas, Laszlo Markus, Laszlo Bernat, Zoltan Papp, Peter Astaloș, Laszlo Taso, Juhasz Gyorgy, Toth Ferenc, Matyc Ferenc. Selecționer: Barna Arvo.

Selecționata Bihor: Zatyko Jacint – Silviu Toda, Florin Porge, Sanu Boc, Iulian Balaj, Ilie Viorel, Alin Popa, Szabo Jozsef, Victor Mihalcea, Pocsaly Zoltan, Mircea Tuduce. Selecționer: Gheorghe Rusu.

Acțiune reușită, scopul fiind atins

Faptul că aceste meciuri au un caracter amical nu reprezintă un impediment în colaborarea celor două foruri fotbalistice, ci din contră întotdeauna acțiunile organizate s-au constituit într-o adevărată reușită, scopul fiind atins și de această dată, după cum afirmau, la o masă rotundă, conducătorii celor două asociații fotbalistice. De altfel, deputatul maghiar Taso Laszlo, secretar de stat, a afirmat că aceste colaborări dintre cele două județe au o largă arie de cuprindere și în alte domenii, care să întărească legătura, în urma inexistenței barierelor frontiere de altă dată, dintre comunitățile din Hajdu Bihar și Bihor. Prin translatorul Petru Boros, președintele AJF Bihor, Radu Bitea, a apreciat buna ospitalitate a vecinilor noștri, lansând chiar invitația pentru anul viitor a partidei revanșă, într-o localitate care va fi stabilită de comun acord cu primarii din județul nostru.