Parcursul european extrem de scurt, regula din Superliga Naţională de polo care impune un număr maxim de trei străini precum şi accidentarea la unul dintre degetele mâinii de aruncare au determinat conducerea clubului să renunţe la japonezul Seyia Adachi.

Accidentarea pe care Adachi a suferit-o a necesitat intervenţie chirurgicală pentru care japonezul s-a deplasat în ţara sa natală unde se află şi în prezent, în perioada de recuperare. Cum regula din Superliga de polo permite utilizarea unui număr maxim de trei străini, iar poloistul din Ţara Soarelui Răsare oricum evolua destul de puţin fiind rezerva conaţionalului său, Yusuke Inaba, aceste aspecte au condus către decizia de a se renunţa la serviciile sale. Ceilalţi străini care rămân să evolueze pentru CSM Digi Oradea sunt portarul Stefan Zivojinovic (Serbia) şi jucătorii Gustavo Guimaraes (Brazilia) și Yusuke Inaba (Japonia). Seiya Adachi este cel de-al doilea străin la care vicecampioana renunţă în actualul sezon competiţional după ce a întrerupt colaborarea şi cu Aleksa Petrovski din aceleaşi motive, accidentarea la unul dintre degetele mâinii de aruncare şi ratarea participării în cupele europene.

Pregătesc derby-ul cu Steaua la Miskolc

Pentru CSM Digi (a doua clasată) urmează derby-ul campionatului cu Steaua Bucureşti (liderul Superligii), marea rivală şi echipa care a întrerupt hegemonia orădenilor în poloul românesc după 9 campionate câştigate consecutiv. Dubla, care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare în Bazinul „Ioan Alexandrescu” din Oradea, ar putea stabili câştigătoarea sezonului regulat, cele două formaţii fiind despărţite de doar 4 puncte. Până atunci, echipa pregătită de Dorin Costrăş se va deplasa marţi la Miskolc în Ungaria unde va efectua un stagiu comun de pregătire în compania echipei locale, o parteneră tradiţională de antrenamente a bihorenilor în perioadele precompetiţionale.