Stadion Motorul:

Gazon: sintetic

Spectatori: aproximativ 500
Marcatori: Vasile Pop 22 şi 39, al doilea din 11 m, Paraschiv 90

Cartonaşe galbene: Şeroni 39, Kanda 85, Ivan 90+1 / Lu 25, Prejmerean 85
UTA: Bodea – Iuga, El Hasni, Şeroni, Ciucur – Neagu, Hrezdac (46 Popa) – Costin (46 Stahl, 58 Ivan), D. Miculescu, Kanda – C. Rus. Antrenor: Ionuţ Popa
Luceafărul: Moga – Ciul (83 Preoteasa), Cr. Oros, Yabre, Băican – V. Pop, Prejmerean, Lu Yuefeng, Al. Dulca (77 Mitrică) – Paraschiv, Bebey (68 Luduşan). Antrenor: Cristian Lupuţ.
Arbitri: Cristian Codrea (Baia Mare) – Bogdan Dragoș (Făgăraș), Răzvan Soporan (Baia Mare)
Observatori FRF: Viorel Lolea (Reșița), Dan Jiga (Bistrița).

A 13-a deplasare a fost cu noroc pentru Luceafărul Oradea, care sâmbătă, la Arad, a reuşit prima victorie stagională "afară". Echipa orădeană a învins mai uşor decât se anticipa pe UTA Arad, scor 3-0, reuşind să salte peste zona retrogradabilă.

După o jumătate de primă repriză cu situaţii de a marca de ambele părţi, Luceafărul a reuşit să concretizeze evoluţia bună prin V. Pop (22), care a finalizat simplu, din 8 metri, mingea centrată de A. Dulca (0-1). Orădenii nu s-au mulţumit cu avantajul minim şi au căutat să mai profite de slăbiciunile adversarului. În minutul 39, Bebey a căzut în careu după un duel cu Şeroni, iar V. Pop a fructificat lovitura de la 11 metri (2-0). UTA a încercat să reintre în meci, însă Şeroni (52) a reluat cu capul puţin peste poartă, iar Moga a respins de sub bară şutul expediat de Kanda (62) de la 22 de metri.

Luceafărul nu a renunţat nici ea la ofensivă şi Paraschiv şi apoi Dulca (67) au ratat ţinta din apropiere. Arădenii au încheiat meciul şi în inferioritate numerică, după ce în minutul 71 lui Iuga i s-a făcut rău şi nu a mai putut continua jocul într-un moment în care toate schimbările fuseseră epuizate.
În disperare de cauză, UTA a forţat atacul cu fundaşul central Şeroni, dar golul a căzut tot în cealaltă poartă. Paraschiv (90) a obţinut o lovitură de la 11 metri, tot el a executat, portarul a respins mingea, dar pe fază atacantul a trimis-o în poartă (3-0). "Îmi felicit echipa pentru atitudine, pentru modul în care au tratat acest joc. Au pregătit foarte bine jocul, știam despre echipa arădeană că are unele probleme de efectiv, dar cu toate acestea e o echipă bună. Echipa avea nevoie de cele trei puncte, mă bucur că am avut reacție după rezultatele negative din acest an, suntem pe un drum bun. Nu mă așteptam să joace UTA atât de slab, dar s-a simțit lipsa jucătorilor indisponibili. Trebuie să muncim în continuare, pentru că săptămâna viitoare avem un meci de șase puncte cu Aerostar", a comentat Cristian Lupuţ, antrenorul formaţiei orădene.

Pe banca gazdelor a stat secundul Cristian Păcurar, întrucât antrenorul principal Ionuţ Popa se confruntă cu probleme de sănătate, suferind recent o semipareză facială. 

Succes concludent al Luceafărului, care aşteaptă cu optimism meciul de pe teren propriu cu Aerostar Bacău, grupare incomodă şi contracandidată la evitarea retrogradării.