Revenită, după trei ani, din nou în Liga a IV-a, Biharea Vașcău, sub comanda antrenorului Dorin Boca, își va relua pregătirile în vederea abordării noului sezon duminică, 16 iulie, la baza proprie.

 

Preocupări pentru noul sezon

Proaspăt promovată în Liga a IV-a, în urma unui meci de baraj cu CS Săcueni (2-1), formația de lângă „Apa Boiului” se dovedește a fi una deosebit de grăbită, deoarece jucătorii sunt convocați duminică la baza proprie în vederea stabilirii programului de pregătire în pentru abordarea noului campionat, unul cu mult mai dificil decât precedentul, dacă ținem cont de „saltul” valoric făcut pe harta fotbalului județean. Preocupările conducerii vășcăuanilor, așa cum a afirmat Ioan „Ness” Porge, președintele grupării, vor fi canalizate înspre menținerea lotului care a reușit promovarea, dar și a întăririi acestuia cu 3-4 jucători de valoare în vederea unei bune evoluții în eșalonul superior, pentru a satisface pretențiile vulcanicilor suporteri, care cu siguranță vor susține cu aceeași ardoare favoriții și în noul sezon. De altfel, în măsura în care posibilitățile financiare vor fi „palpabile” se va încerca și realizarea unui cantonament centralizat, în vederea acumulărilor atât de necesare pentru viitorul campionat.

Două promovări consecutive

Pentru amatorii de statistică, și  nu numai, trebuie specificat faptul că actualul antrenor al vășcăuanilor, Dorin Boca, este la a doua ispravă consecutivă în fotbalul județean, când reușește promovarea în Liga a IV-a, cu două echipe diferite. Prima promovare a reușit-o cu proaspăt, pe atunci, înființata echipă AS Padișul Bihorul Gurani, în ediția 2015-2016, de pe prima poziție a Seriei a II-a, din Liga a V-a, iar în sezonul recent încheiat, 2016-2017, cu Biharea Vașcău, de pe poziția a doua, când a învins pe CS Săcuieni (2-1) în meciul de baraj disputat pe stadionul orădean „Iuliu Bodola”. Interesant este faptul că în ambele ediții echipele pregătite de vulcanicul antrenor Dorin Boca s-au remarcat printr-o apărare „beton” încasând cele mai puține goluri din serie, dar și a unui atac eficient, deoarece media de goluri marcate pe meci a fost de 3,40 cu AS Padișul Gurani, iar cu Biharea Vașcău de 2,90.

A rămas lângă „Apa Boiului”

Dacă în ediția trecută de campionat, după promovare, a renuțat la pregătirea celor din Gurani, în acest sezon Dorin Boca dorește continuitate pe banca vășcăuanilor, înțelegându-se cu conducerea acestora cu care, de altfel, a avut și sigur va avea o colaborare foarte bună. Originar din zona Vașcăului, mai precis din Șuștiu, Dorin Boca a făcut primii pași în fotbal chiar pe dreptunghiul verde din Vașcău, la vârsta junioratului. A jucat cei mai mulți ani la Biharea Vașcău, dar și la Oțelul Ștei, printre altele din postura de antrenor având și o „aventură” pe banca tehnică a celor de la Victoria Avram Iancu.

Dorin Boca, la ceas aniversar

Evoluția în calitate de jucător activ a lui Dorin Boca a fost întreruptă mai devreme din cauza unei grave accidentări care a făcut ca pasiunea lui pentru sportul rege să se încheie cu mult mai devreme decât ar fi dorit. Și, totuși, dragostea pentru fotbal este una vizibilă prin „pasul” făcut pe banca tehnică pentru prima oară ( se putea altfel oare?) la echipa de juniori unde s-a „lansat”, chiar la Biharea Vașcău. Prin această promovare acum cu Biharea Vașcău, Dorin Boca a dat un „răspuns” de omenie pentru anii petrecuți la echipa de sub poalele Munților Apuseni, de care, așa cum afirmă în permanență, este legat sufletește. Iubit de unii, urât de alții, vulcanicul, imprevizibilul, dar mai ales sufletistul antrenor Dorin Boca azi este la ceas aniversar, fiind născut pe 12 iulie 1983. Ne raliem și noi la sărbătoarea lui cu tradiționala urare „La Mulți Ani”, urându-i multe succese atât în viața personală, cât și în cea din lumea sportului.