Teatrul Szigligeti deschide o nouă casierie

Teatrul Szigligeti inaugurează o nouă casierie lângă Teatrul Arcadia. Noul punct de vânzare a biletelor urmează să fie deschis începând cu data de 1 martie și va funcționa conform unui program care completează programul casieriei din clădirea teatrului, facilitând cumpărarea de bilete pentru toți cei care vin la spectacolele din Teatrul Arcadia.

Programul casieriilor Teatrului Szigligeti este următorul: Casieria centrală: luni: închis, marți, joi: 10.00-19.00; miercuri, vineri: 13.00-19.00, şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor. Casieria Arcadia: luni: 10.00-17.00, miercuri, vineri: 10.00-13.00 şi cu o oră înaintea începerii spectacolelor.

 

Premieră: Preludiu cu fugă

Teatrul Regina Maria invită publicul la o nouă premieră a stagiunii 2020/2021, care va avea loc în data de 28 febuarie, la Sala Arcadia. De această dată a fost pus în scenă textul Preludiu cu fugă, al dramaturgului Ion Bogdan Martin, iar regia este colectivă.

Preludiu cu fugă a fost iniţial prezentat publicului orădean în varianta online, în cadrul campaniei care a prezentat, prin spectacole lectură, textele care au câştigat Concursul de Creaţie Dramatică organizat de teatru. În urma reacţiilor pozitive din partea publicului, instituţia a decis să monteze acest text, spectacolul fiind adaptat pentru scenă.

„Trei necunoscuți se întâlnesc într-un loc anume și așteaptă... așteaptă să înceapă ceva. Între ei se înfiripă un dialog intens, însă fără finalizarea mult așteptată a vreunui subiect.

Se creează un tăvălug de începuturi într-un ritm abracadabrant pe diverse teme ale propriilor noastre existențe și exigențe. Un trio de semidocți într-un concurs de cine știe mai bine despre cum se încep lucrurile care nu necesită niciodată terminare. Totul se recompune într-un tablou absurd, cu note comice, în care se ascund trimiteri la realitatea noastră diurnă”, se arată în sinopsis.

Din distribuţie fac parte actorii: Ciprian Ciuciu, George Dometi, Angela Tanko. Scenografia este semnată de Oana Cernea.

Ion Bogdan Martin este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti - Dramaturgie. Premiul obținut în cadrul Concursului de Creație Dramatică, organizat anul acesta de Teatrul Regina Maria, nu este singular. De-a lungul timpului, a fost răsplătit cu numeroase premii literare, printre care încă un premiu pentru cea mai bună piesă scurtă la Concursul de Creaţie Dramatică, din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „FITO”, Ediţia a XIX-a, 2013, cu piesa „Goi, spre Paradis”.

Spectatorii care nu au reușit să achiziţioneze bilete la premieră pot rezerva locuri pentru reprezentaţia din 5 martie.