Prima acţiune din acest an de pe agenda Clubului Sportivilor Veterani Oradea s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, manifestările sportive din cadrul Cupei Unirii reprezentând o sărbătoare dedicată evenimentului istoric de acum 150 de ani. Acţiuni similare au fost organizate la Ştei şi la Aleşd.

"Veteranii", la datorie

Organizată de CS Sportivilor Veterani Oradea (preşedinte, Vasile Derşidan, secretar, Constantin Pană), în colaborare cu Asociaţia sportivă şcolară "Ion Bogdan" şi cu sprijinul Asociaţiei municipale a Partidului Social Democrat, acţiunea s-a bucurat de succes în rândurile orădenilor, la startul concursurilor de tenis de masă şi şah prezentându-se peste 60 de concurenţi. Ca de obicei, veteranii sportului orădean s-au întrecut pe sine, reuşind să ofere participanţilor condiţii deosebite de concurs. Întrecerile de tenis de masă s-au desfăşurat la Şcoala "Ion Bogdan", iar cele de şah la sediul PSD Oradea, din Piaţa Unirii nr. 5. La reuşita manifestării au contribuit directorul Şcolii cu cls. I-VIII "Ion Bogdan", prof. Corneliu Surlă precum şi o mare parte a Asociaţiei municipale PSD Oradea. De asemenea, organizatorii doresc să mulţumească şi arbitrilor care au asigurat desfăşurarea în condiţii optime a probelor, între aceştia numărându-se Ioan Mile, Octavian Gliga, Miskolczi Constantin, Viorel Suciu, Nicolae Meseşan. La finalul manifestării, concurenţii clasaţi pe podium au fost recompensaţi de organizatori cu diplome, medalii, premii în bani, pachete cu dulciuri şi sucuri.
Rezultate
Tenis de masă cls. V-VIII masculin: 1. Leon Petrai; 2. Traian Popa; 3. Bogdan Ban
Feminin: Ioana Muntean; 2. Genoveva Păluţ; 3. Iulia Tăşedan
Tenis de masă cls. I-IV masculin: 1. Mihail Munteanu; 2. David Morar; 3. Lörincz Levente
Feminin: 1. Natalia Popa; 2. Rozalia Şimandi
Şah seniori: 1. Sorin Samu; 2. Ioan Mihuţ; 3. Alexandru Stanciu
Şah copii: 1. Traian Popa; 2. Genoveva Păluţ; 3. Vlad Zaha.


Tenis de masă la Ştei

Sala de sport a Şcolii cu cls. I-VIII "Miron Pompiliu" din Ştei s-a dovedit neîncăpătoare pentru a găzdui evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române. Sub îndrumarea profesorilor Ioan Galea şi Ioana Toth, elevii de la Şcoala cu cls. I-VIII "Miron Pompiliu" Ştei au prezentat un frumos colaj de cântece şi recitări patriotice dedicate acestui evenimentdeosebit despre a cărui importanţă a vorbit prof. Ştefana Mihuţa. Spectacolul a fost urmat de un concurs de tenis de masă dotat cu "Cupa Unirii", acesta fiind organizat de prof. Ionel Sirca de la Şcoala cu cls. I-VIII "Miron Pompiliu", în colaborare cu prof. Daniel Tocoian, de la Clubul Copiilor şi Şcolarilor Ştei.
Clasament
1. Daniel Cotuna
2. Dragoş Pele
3. Florin Buz şi Klaus Herle.
D-na prof. Georgeta Muşet, directoarea Şcolii "Miron Pompiliu", i-a felicitat atât pe câştigători, cât şi pe învinşi, în acelaşi timp mulţumind dascălilor pentru pasiune şi munca depusă.

Handbal la Şuncuiuş

În organizarea Grupului Şcolar Şuncuiuş, emblemă pentru sportul şcolar judeţean, s-a desfăşurat un turneu de handbal fete-gimnaziu, sub genericul "Cupa Unirii". Au participat la turneu echipele Şcolii "Iuliu Haţeganu" Cluj-Napoca (antrenor, prof. Rodica Petruş), Şcolii cu cls. I-VIII Peştiş (prof. Viorel Crişan), Şcolii cu cls. I-VIII Sânmartin (prof. Viorel Potre), Grupului Şcolar Şuncuiuş (prof. Virgil Matei). Turneul s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă: cl.V- VI şi VII-VIII.
Meciurile disputate s-au ridicat la un bun nivel tehnic şi spectacular, fapt ce dovedeşte preocuparea permanentă a profesorilor din aceste şcoli pentru perpetuarea şi perfecţionarea continuă a jocului de handbal, devenit sport tradiţional în aceste şcoli.
Handbal fete cls.V-VI
1. Şcoala „Iuliu Haţeganu" Cluj-Napoca
2. Şcoala Peştiş
3. Grup Şcolar Şuncuiuş
4. Şcoala Sânmartin

Handbal fete cls. VII-VIII
1. Şcoala „Iuliu Haţeganu" Cuj-Napoca
2. Grupul Şcolar Şuncuiuş
3. Şcoala Peştiş
4. Şcoala Sânmartin
Tuturor participanţilor li s-au decernat cupe şi diplome.