Recent, a fost atacată lucrarea de introducere a reţelei de apă şi canalizare. O firmă clujeană, căreia i s-a atribuit prin licitaţie lucrarea, şi-a instalat deja utilajele moderne în partea de est a comunei, în satul Dobricioneşti, în cele două puncte de lucru.

Lucrarea, la standarde europene, va continua în satele Josani, Măgeşti, Butan şi Ortiteag. Acum şi locuitorii comunei Măgeşti vor avea băi şi instalaţii sanitare. Suma de 5,4 miliarde de lei acordată cu generozitate de Guvern va fi folosită judicios, spunea Gavril Coste, primarul comunei, în ultima şedinţă de consiliu de consiliu local. Lucrarea se efectuează de-a lungul drumului spre Cacuciu Nou şi Cacuciu Vechi, care a fost asfaltat pe o distanţă de 3 km, iar pe o lungime de 8 km, între Măgeşti - Gălăşeni - Călăţea, din lipsă de fonduri, a fost turnat macadam, nu asfalt, cum se planificase iniţial.
Aceste lucrări, ca şi cele de îmbunătăţiri funciare şi altele ce vor urma, prezintă o mare importanţă pentru viaţa economică a comunei Măgeşti.