"Colegiul Medicilor Bihor anunță cu regret trecerea în neființă a prof. univ.dr. PETRU AUREL BABEŞ. Dumnezeu să îl odihnească!", se arată într-un necrolog transmis Redacţiei Crişana. Reputatul specialist orădean a decedat miercuri, 15 septembrie. 

Conform unui scurt CV transmis de Colegiul Medicilor Bihor, medicul "s-a născut la data de 8 august 1943, la Brașov, prof. dr. Petru Aurel Babeș a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în 1967. Zece ani mai târziu, a devenit specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, specialitate căreia i s-a dedicat pe tot parcursul vieții.
Medic primar medicină internă - 1981
Medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice - 1999
Medic specialist sănătate publică și management - 2003
Doctor în medicină - 1996
Profesor Universitar - 2002
1999-2003 - Membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor Bihor
2007-2011 - Membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor Bihor
2009-2011 - Vicepreședinte al Colegiului Medicilor Bihor
În anii 2002-2006 a fost managerul SCJU Oradea.  
Din 1993, prof. dr. Babeș a intrat în învățământ, în cadrul Universității din Oradea. Printre ariile sale de interes în cercetare s-au numărat medicină internă şi diabet, nutriţie şi boli metabolice în întregime: corelaţii între diferite patologii, inclusiv cu alte domenii (efectul diabetului, al tratamentului acestuia, respectiv al complicaţiilor asupra altor specialităţi: chirurgicale, ginecologice, neuropsihiatrice, stomatologice, etc).
Prof. dr. Babeș era președintele Comisiei de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Ministerului Sănătății, personalitate marcantă în viața medicală a orașului Oradea și a județului Bihor. În ultimii ani din viață a consultat săptămînal în Clinica Maria.
Domnul profesor Babeș, om de aleasă cultură, erudit, inteligent, profesionist de excepție, mereu simpatic și relaxat, un spirit boem parcă venit din altă epocă…
Să ne revedem cu bine, pe alte tărâmuri, Maestre!", se arată în necrologul semnat de preşedintele CM Bihor, dr. Carmen Pantiș.