Începând cu data de 27 septembrie, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a iniţiat procedura de ocupare, prin concurs, prin încadrare directă, trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare sau reîncadrare a unor posturi vacante, în vederea completării deficitului existent. Şi pompierii militari bihoreni îi aşteaptă pe cei interesaţi, alături de ei.

 

Potrivit informaţiilor transmise de ITPF Oradea, Pentru ocuparea a 109 posturi vacante de agenţi de poliţie din structuri operative s-au înscris 1.147 candidaţi, iar pentru cele 3 posturi de agenţi specialişti s-au înscris 116 candidaţi prin încadrare directă ca poliţist, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea posturilor vacante, prevăzute în cadrul Inspectoratului, la compartimentele Ture Serviciu, la sectoarele poliţiei de frontieră. Dintre aceştia, la testarea psihologică s-au prezentat 902, fiind declaraţi apţi 624 de candidaţi. Totodată, pentru postul de ofiţer specialist s-au înscris 5 candidaţi, din care 2 s-au prezentat la testarea psihologică, fiind declaraţi apţi. Lista candidaţilor declaraţi apt psihologic, informaţii complete privind desfăşurarea celorlalte probe de concurs şi criterii de departajare, tematica şi bibliografia necesare susţinerii concursului/examenului sunt postate pe pagina de internet a ITPF Oradea, www.itpforadea.ro, precum şi la avizierul unităţii. Candidaţii care au trecut testul psihologic trebuie să se prezinte la sediul unităţii, pentru a le fi eliberate trimiterile pentru întocmirea fişei medicale-tip de încadrare în MAI.

 

Posturi la Pompieri

Pe lângă cele 53 de posturi vacante pentru care procedura de recrutare este în această perioadă, în curs de desfăşurare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” va scoate la concurs, prin încadrare directă din sursă externă, încă patru posturi de subofiţer: două posturi de subofiţer tehnic principal la Biroul Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, un post de asistent medical cu grad militar la Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă şi un post de subofiţer tehnic principal la Serviciul Logistic, Compartiment Administrativ.

Înscrierile pentru concursul de ocupare a postului de subofiţer tehnic principal la Serviciul Logistic, Compartiment Administrativ se vor face la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, situat în municipiul Oradea, strada Avram Iancu, nr. 9, în intervalul 20 - 27 octombrie 2016, între orele 08.00 - 16.00.

Detalii privind calendarul activităţilor, modalitățile de înscriere și participare la concurs, condiții de recrutare, probe de selecție și criterii de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare susținerii concursului pot fi obținute de pe pagina de internet a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (isubh.ro) sau de la structura de Resurse Umane a unităţii, la telefon 0259.411.212, int. 27013, 271.35 sau 271.36, fiind totodată afişate la avizierul de la sediul inspectoratului.