Persoanele cu idei inovatoare pentru dezvoltarea urbană sustenabilă în unul din domeniile: administrație publică, societate civilă sau mediul de afaceri sunt invitate să se înscrie la concursul de proiecte organizat în cadrul evenimentului Cities of Tomorrow al Camerei de Comerț și Industrie româno-germane (AHK România), care va avea loc la Oradea, în perioada 24-25 octombrie.

 

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 3 octombrie, iar înregistrarea lor se face completând acest formular.

Din fiecare categorie vor fi selectate trei proiecte pentru a intra în etapa finală. Finaliștii vor fi invitați să susțină proiectul în fața juriului și a participanților în cadrul conferinței, care se va desfășura anul acesta la Oradea.

Proiectele câștigătoare, câte unul din fiecare categorie, vor fi desemnate de către un juriu alcătuit din urbaniști și arhitecți, ONG-uri, jurnaliști și experți internațional. Ulterior vor fi promovate, prezentate și premiate în cadrul conferinței.

Evenimentul, unul din cele mai mari organizate anual de AHK România, se va desfășura anul aceasta la Oradea, în încercarea de a promova la nivel național modelele de succes în tot ceea ce însemnă oraș al viitorului, realizate de administrația publică sau mediul de afaceri la nivel regional.

Printre cei care vor lua cuvântul la această ediție se numără: Mihai Jurca, City Manager Oradea, Jens Hoffmann, directorul operațional al LAND, Eva-Viorela Sfârlea, consultant urbanistic la Banca Mondială și Eugen Pănescu, arhitect. 

Tradiționalele mese rotunde acoperă teme precum: siguranță urbană, economie circulară, dreptul construcțiilor, digitalizarea și guvernanța orașelor, mobilitate, turism, stil de viață și cultură, eficiență energetică și management, finanțare și fonduri europene, reconversie și revitalizare, echilibru muncă-viața privată. Participanții vor discuta tema propusă pe durata a două ore, iar soluțiile găsite vor putea fi aplicate ulterior în propriile proiecte, actuale sau viitoare. Acestea vor fi moderate de experți în domeniile respective, printre care Elena Gașpar, președintele Asociaței Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor; dr. Radu Merica, RER Group; Cornel Zeveleanu, e.on România; Dragoș Anastasiu, Eurolines Group; Hildegard Brandl, UNITH2B;  Johannes Becker, Partener STALFORT; Alexandra Floricică, Procredit Bank; Christian Macedonschi, Asociația Smart City Braşov; Răzvan Munteanu, Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic; Mihai Șercăianu, MKBT și Marina Bațog Partner MKBT.