Primăria Oradea a lansat ieri conceptul de reconfigurare și reactivare a Parcului 1 Decembrie, pentru identificarea nevoilor și așteptărilor cetățenilor cu privire la utilizarea spațiului verde, a preferințelor pentru activități recreaționale.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul municipalității, iar propuneri și sugestii se pot face la adina.popa@oradea.ro sau primarie@oradea.ro. Prin acest proiect se dorește transformarea acestui parc, care momentan este mai mult o zonă de relaxare pasivă și zonă de tranzit, în unul care să răspundă noilor tendințe în utilizarea spațiilor publice și a cererilor pentru varietatea formelor de recreere.

Proiectul detaliat privind reabilitarea și refuncționalizarea Parcului 1 Decembrie poate fi consultat pe site-ul Primăriei Oradea oradea.ro, la secțiunea din stânga paginii web: „Informații de interes public” – „Dezbateri publice”.

Cei care doresc să vină cu propuneri sau sugestii o pot face la adresa de email adina.popa@oradea.ro sau primarie@oradea.ro până pe 10 martie.

După consultarea cetățenilor, va urma pregătirea temei de proiectare în vederea elaborării studiului de fezabilitate, după care se va trece la etapa de elaborare și avizare a documentației tehnico-economice, iar apoi la etapa de implementare a propunerilor de refuncționalizare și reabilitare a Parcului 1 Decembrie, respectiv la execuția lucrărilor.