Municipalitatea orădeană a anunţat că primarul Florin Birta şi viceprimarul Arina Moș au primit marţi, 26 ianuarie, vizita unei delegații de la Primăria municipiului Craiova, interesată de un schimb de experiență vizavi de modelele de bune practici aplicate de Primăria Oradea.

Delegația a fost formată din opt persoane, inclusiv arhitectul-şef al Primăriei Craiova, dar şi specialiști de la alte departamente, respectiv Comunicare, Investiții, Proiecte pe fonduri europene, Achiziții, Tehnic.

În semn de bun venit, viceprimarul Arina Moș a oferit fiecărui membru al delegaţiei craiovene albumul „Povestea palatelor orădene”, editat de Oradea Heritage.

„Mă bucură să primim azi vizita dumneavoastră, mă bucură interesul pe care îl arătați față de munca colectivului din Primăria Oradea și față de rezultatele care se văd în schimbarea în bine a orașului nostru. În spatele a ceea ce se vede este munca de echipă și dorința fiecăruia de a contribui prin cunoștințele și efortul propriu la schimbare. Specialiștii noștri vă stau la dispoziție cu toate informațiile de care aveți nevoie. Noi sperăm să vă fie de folos și să le implementați cu succes în orașul dumneavoastră”, a spus primarul Florin Birta.

Membrii delegației au primit toate informațiile de care aveau nevoie de la specialiștii Primăriei Oradea, care le-au stat la dispoziție: Radu Fortiș – arhitect-şef, Marius Moș – directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI), Maghiar Manuela – şef Serviciu Achiziții Publice, Luciana Foltuț – consilier Asociația pentru Promovarea turismului din Oradea și Regiune (APTOR).

„Membrii delegației au fost interesați de aspecte precum: modul în care s-a promovat imaginea orașului Oradea de către APTOR prin valorificarea patrimoniului existent, viziunea primăriei asupra amenajării urbanistice a municipiului, modul în care Primăria Oradea a reușit să acceseze fonduri europene pentru a schimba fața orașului, modul în care s-au gestionat terenurile municipiului pentru dezvoltarea parcurilor industriale, de implementarea proiector de pietonalizare și regenerare urbană derulate de Primăria Oradea, modul în care au fost amenajate parcările de domiciliu, respectiv modul în care au fost implicate asociațiile de proprietari în distribuire acestora, dar și de dezvoltarea spațiilor verzi și întreținerea acestora”, a precizat Primăria Oradea.