Galeria Ștefan Vilidár István din Oradea, administrată de Clubul Fotografic Nufărul, a pregătit pentru publicul vizitator o expoziție de artă fotografică de excepție. De această dată pe simezele cunoscutei galerii din Cetatea Medievală vor fi instalate fotografii monocrom și color, realizate de către reputatul artist fotograf Moldován Mihály, din Săcele, județul Brașov.

 Expoziția personală este alcătuită din 49 de fotografii acceptate și premiate la diferite Saloane internaționale de Artă Fotografică. Artistul fotograf expune pentru a doua oară în Oradea. Publicul vizitator va putea descoperi printre exponate mai multe genuri ale artei fotografice: peisaje, portrete, eseuri, street-foto, arhitecturale și socio-fotografii. Este de apreciat nivelul artistic deosebit al exponatelor, lucru datorat faptului că artistul fotograf Moldován Mihály stăpânește tehnicile de sinteză și valorificare a iluminări imaginilor. „Toate fotografiile expuse se scaldă în lumină, lucru care face ca atmosfera acestora să fie spectaculoasă și atractivă. De asemenea, este apreciabil și faptul că multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru, respectiv în minunatele tonuri de gri.  Fiecare dintre aceste fotografii transmite un mesaj unic către privitor”, transmit organizatorii. Moldován Mihály s-a născut în primăvara anului 1939, în satul  Crișeni, județul Hargita. Din fragedă copilărie a fost interesat de tainele fotografiei. Personal a construit un aparat de mărit din lemn, la care a folosit, în lipsa curentului electric, lumina naturală, captată printr-un tub direct din exterior. Primul lui aparat de fotografiat cu care a început să lucreze a avut marca Optior produs de I.O.R. București. În prima etapă, până în anul 1962,  a realizat fotografii alb-negru. De asemenea, a participat activ în anul 2002 la Budapesta la fondarea Uniunii Fotografilor Maghiari de Pretutindeni. Pentru rezultatele obținute cu creațiile sale, a fost răsplătit de către Federația Internațională de Artă Fotografică cu distincția EFIAPs.

Pe lângă multiplele premii și medalii naționale și internaționale,  în data de 14 ianuare 2016, la Brașov, i-a fost înmânat într-un cadru festiv de către artistul fotograf Ștefan Tóth președintele Asociației Internaționale Euro Foto Art, medalia de aur, merit pe viață Carol Pop de Szathmári - Szahtmári Pap Károly. Cu această ocazie, a devenit și membru de onoare al cunoscutei asociaţii. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 5 iulie, la ora 18.00, în prezența autorului. Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației Duo Varadiensis, Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până în data de 25 iulie.