Marți, 1 decembrie 2020, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară restrânsă prilejuită de Ziua Națională a României. Evenimentul se va desfășura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii, Municipiul Oradea, după următorul program:

 

12:00-12:02 – Primirea persoanei oficiale, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și

ocuparea locului în formație

12:02-12:07 – Intonarea Imnului Național al României

12:07-12:12 – Serviciu religios

12:12-12:15 – Depunerea de coroane de flori

12:15-12:20 – Plecarea persoanei oficiale / încheierea activității.

 

"Ziua de 1 decembrie este cea mai importantă dintre sărbătorile naționale, fiind Ziua Națională a României. Este ziua în care ne sărbătorim patria și ne aducem aminte de evenimentele desfășurate în 1 decembrie 1918 la Alba Iulia când voința celor mulți a învins, iar idealul național al românilor a fost împlinit prin realizarea Marii Uniri.

Sentimentul de unitate pe care l-au avut înaintașii noștri a dus la realizarea unor lucruri mărețe iar noi avem datoria de a cinsti realizările lor. Poporul român în decursul istoriei a știut să facă alegerile cele mai înțelepte în momentele de cumpănă astfel ca binele comun să primeze. Gând la gând și inimă la inimă, românii au realizat că doar împreună pot fi mai puternici și pot avea o națiune demnă de respect între popoarele lumii.

Anul acesta a fost unul plin de încercări neașteptate peste care vom reuși să trecem cu bine fiind solidari unii cu alții și respectând regulile sanitare", se arată într-un comunicat al Prefecturii Bihor. 

La mulți ani România! La mulți ani românilor! La mulți tuturor celor care simt românește!