Deschiderea sezonului turistic în judeţ este marcată cu tone de gunoaie împrăştiate prin natură. Turiştii, dar şi localnicii confundă cursurile de apă cu canalele colectoare de mizerii şi aruncă gunoaiele aiurea.

 

„În semn de conștientizare a Consiliului Județean Bihor asupra dezastrului ecologic din zonele turistice, am să mențin poza la profil până proiectul pilot referitor la ecologizarea zonelor turistice va parcurge câteva etape concrete!

O poză concludentă cu dezastrul ecologic în care a ajuns Crișul Repede în zona turistică Bulz-Bratca-Șuncuiuș-Vadu Crișului și frecventată de mii de turiști... Momentan proiectul pilot prestabilit «Pace pentru mediu în Consiliul Județean» este în curs de realizare, dar vreau să nu uităm de ce trebuie să continuăm acest proiect”, scria ieri pe pagina sa de socializare Sebi Lascu, vicepreşedinte la Cassio Montana şi consilier judeţean. Acesta i-a menţionat pe liderii CJ Bihor, cărora le-a cerut să se implice mai mult şi să ia măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător.