Spectacol unic de primăvară în Oradea - Au înflorit magnoliile!
Odată cu venirea primăverii, Oradea devine un oraș al magnoliilor, această floare putând fi întâlnită în diferite părți ale orașului de pe Crișul Repede.
Suntem în plin sezon al magnoliilor, iar anumite locuri din Oradea s-au colorat de când au înflorit. Una dintre zonele cele mai iubite de orădeni pentru frumusețea acestei flori nobile este Palatul Baroc. Magnoliile creează aici un tablou exploziv, pe care, zilnic, vin să-l admire sute de vizitatori. Frumoasele flori au nevoie de o îngrijire mai atentă, motiv pentru care Episcopia Romano-Catolică de Oradea a apelat, de-a lungul timpului, la specialişti, reușind, astfel, să păstreze copacii de peste un secol. În parcul Palatului Baroc, înfloresc în această perioadă și lalelele, plantate chiar sub arborii de magnolii, odată cu lucrările de amenajare a grădinii realizate de Episcopie.
Magnoliile au înflorit și în Piaţa Unirii, imagini cu spectaculoasele flori umplând rețelele de socializare. Una dintre atracții o constituie Magnolia Susan, un frumos arbust mijlociu, stufos, de poziţie verticală. Acesta crește încet și este o plantă cu frunze căzătoare. Această magnolie parfumată are calități remarcabile, cum ar fi forma florilor de lalea, flori de culoare violet, mari de 12 cm. Florile apar în mijlocul sau spre sfârșitul primăverii, de aceea scapă de înghețurile târzii. Adesea florile sporadice sunt produse în timpul verii.
Arborele de magnolie a fost descoperit de un botanist francez, Charles Plumier, pe insula Martinique. Local, era cunoscută sub denumirea de „talauma”, însă acesta i-a dat numele de Magnolia, după Pierre Magnol, un alt botanist francez cunoscut. De fapt, însă, sunt date care arată că magnoliile existau şi în urmă cu 20 de milioane de ani. În lume există zeci de specii de arbori sau arbuşti de magnolie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.