Aula Magna a Universității din Oradea a găzduit joi, 13 decembrie, o ședință comună a Consiliului de Administrație și a Senatului instituției, ocazie cu care zece cadre didactice au primit înalta distincție de „Profesor Emerit”. Alți trei universitari orădeni au fost declarați membri onorifici ai Senatului Universității din Oradea.

Titlul de „Profesor Emerit” a fost acordat cadrelor didactice ale Universității din Oradea care au împlinit vârsta de pensionare, pentru realizări deosebite în activitatea didactică și de cercetare. Vorbim aici despre prof. univ. dr. ing. Aurora Carmen Mancia și prof. univ. dr. ing. Andrei Luncan, de la Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, prof. univ. dr. Radu Bodea, de la Facultatea de Drept, prof. univ. dr. Cornel Crăciun Antal, de la Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, prof. univ. dr. Vári Kakas Ștefan Acațiu de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, prof. univ. dr. Ecaterina Hanțiu, prof. univ. dr. Magdalena Danciu și prof. univ. dr. Valentin Chifor, de la Facultatea de Litere, prof. univ. dr. Ioan Chereji de la Facultatea de Protecția Mediului și prof. univ. dr. Florica Ștefănescu de la Facultatea de Științe Socio-Umane.

De asemenea, prof. univ. dr. Cornel Crăciun Antal, Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, prof. univ. dr. Dorin Popa, Facultatea de Protecția Mediului, și prof. univ. dr. Gheorghe Carp, Facultatea de Medicină și Farmacie, au primit titlul onorific de membri ai Senatului Universității din Oradea.

Emoțiile au cuprins întreg auditoriul, nu doar pe cei premiați. Rectorul Universității din Oradea, domnul prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău, alături de președintele Senatului, conf. univ. dr. Aurel Vasile Căuș, au luat parte la eveniment, exprimând astfel considerația și gratitudinea lor față de laureați. Distincțiile acordate „sunt semne ale onoarei și recunoștinței pe care o purtăm colegilor noștri”, a punctat Constantin Bungău. Aurel Vasile Căuș a mulțumit tuturor dascălilor care au contribuit la creșterea gradului de cunoaștere a universității, atât la nivel național, cât și internațional.

În finalul evenimentului, corul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte, coordonat de lect. univ. dr. Carmen Rus, a primit aplauzele tuturor celor prezenți, impresionând audiența printr-un concert superb de colinde.