Luni: Ca să vezi! Loviturile de palat se dau, mai nou şi pe la primării. Abia cooptat la guvernare, partidul OTV i-a întors dosul PSD-ului. În Primăria Generală a Capitalei, PP-DD a pus umărul la realizarea unei noi majorităţi politice. Prima consecinţă a acestui fapt este înlocuirea adjuncţilor lui Oprescu. Noua majoritate e formată din PNL, PDL, PP-DD. Ăştia au vocaţie pentru politică. Vocaţie de trădători adică. Crede cineva că, după ce a întors-o de atâtea ori pe Elodia din mormânt, DD are avea oarece jenă ca, săptămâna viitorare, să-şi întoarcă şi partidul, precum la Ploieşti?

Marţi: Cuplul perfect al României politico-mondene, Elodia-Tăriceanu. Două spectre care bântuie viaţa publică. Se aude că preşedintele Senatului racolează primari liberali, promiţându-le bani din vistieria guvernului PSD. Calculul e simplu, Călin Popescu socoteşte că, dacă prinde ceva cheag şi îl saltă Ponta în maşina guvernării, are şanse să-i aducă alături de el pe toţi liberalii care, de dragul ciolanului, n-au vrut să lase puterea. Deocamdată deputaţi liberali trec, câte doi, trei, la Partidul Liberal Reformator, care încă nici nu există. Printre ei şi bihoreanul Octavian Bot, cel ce s-a ales, tocmai în Capitală, pe mâna lui Crin Antonescu. „Facerea de bine...", cu trădare vine? Tăriceanu are mare nevoie de cel aflat acum la cel de-al zecelea angajament politic din cariera sa. Comparând vieţile celor doi, reiese limpede că Bot e mentorul proaspătului prezidenţiabil.

Miercuri: Politicenii români nu sunt capabili să urmărească cu consecvenţă un plan ori o idee, decât atunci când este vorba de interesul lor personal. N-a trecut săptămâna de când Congresul PNL a votat pentru fuziunea cu PDL. Astăzi Mircea Ionescu Quintus anunţă că unificarea nu va mai avea loc! Ca să nu pice ei de fraieri, câţiva pedelişti sar imediat şi ei să spună că partidul lor nu e „marfă la tarabă". Chiar crede cineva că, dacă îşi băga Băsescu coada, relaţia asta mergea aşa de prost?! Politicienii zilelor noastre se încurcă perfect chiar şi de unii singuri. Parafrazând un „tânăr" cuplu de oameni politici locali, s-ar spune că marele partid al dreptei nu se va naşte „cu forcepsul", fiindcă va veni pe lume de-a dreptul mort.

Joi: Din culisele PSD a scăpat informaţia că, la Orăştie, cu prilejul întrunirii Consiliului Naţional al partidului, Marean Vanghelie, băiatul de cartier al partidului, a luat-o pe coajă, la propriu. Nu de la vreun alt şmecher, ci de la un intelectual, nimeni altul decât ministrul Educaţiei, Mihnea Costoiu. Acesta, un viu exemplu pentru toţi învăţăceii patriei, l-a pocnit pe Vanghelie, după ce primarul „care este", l-ar fi înjurat de mai multe ori, de faţă cu colegii de partid. Numai pentru că alesul de la sectorul 5 îşi bănuieşte colegul că ar râvni la funcţia de preşedinte al organizaţiei din Capitală. Aşa e la noi, puterea se cucereşte cu pumnii. Poate pricepe şi madam Udrea ce fel de intelectuali luptători îi lipsesc PMP-ului.

Vineri: No, iar îi bai! Kelemen Hunor s-a oţărât, ameninţă că îşi ia Uniunea şi pleacă de la guvernare. Totul după ce Ministerul de Externe şi-a „permis" să exprime un punct de vedere în procesul prin care un grup de şase politicieni cer Curţii Europene de Justiţie să impună UE un document ce ar urma să dea drepturi suplimentare minorităţilor etnice. Iniţiatorii s-au adresat justiţiei după ce Comisia Europeană a respins iniţiativa, constatând că aceasta depăşeşte prerogativele UE. Preşedintele UDMR face din asta un capăt de ţară. Adică, cum a intervenit MAE fără ca el să fie consultat?! El, stâlp al guvernării Ponta, se simte „ignorat şi umilit". E, deci, o chestiune de onoare să i se dea satisfacţie. Dacă Ministerul nu-şi retrage punctul de vedere, se retrage UDMR. Titus Corlăţean zice că, dacă Ponta îl obligă să-şi retracteze intervenţia, pleacă şi el... Circul e gata! Şi pentru ce? Retragerea punctului de vedere al României nu înseamă că iniţiatorii vor câştiga procesul. Prima dată a fost discuţia cu cooptarea PP-DD la guvernare, a pus paie pe foc chestiunea consulatelor, acum şi asta! Şantajul şi... avantajul.

Sâmbătă: Şi totuşi, Dumnezeul politicienilor există! Deputatul Titi Holban este cel de-al patrulea ales pe care, anul acesta, Parlamentul refuză să-l dea pe mâna justiţiei. Acuzat că, pentru 10.000 de euro, ar fi promis să intervină pe undeva, să pună cineva o vorbă bună, pe lângă altcineva, pentru un mic trafic de influenţă, parlamentarul UNPR a fost salvat de majoritatea care, astfel, s-a salvat pe ea însăşi. Cum se putea altfel când, de la tribuna parlamentului, omul a invocat şi zeii şi zmeii în sprijinul său. „Vă rog din suflet să analizaţi omeneşte, chiar dumnezeieşte...", a spus acuzatul. Deci, dacă pot judeca „dumnezeieşte", parlamentarii sunt ei înşisi dumnezei, nu? Şi, dacă e aşa, de ce merg treburile atât de prost în România? Numai pentru declaraţia ca asta, oricine merită puşcărie.

Dumnică: Elena Udrea face aerobic în parc. Dan Voiculescu îşi face mişcarea zilnică până la secţia de poliţie. Dar astea-s zero, alţii „se mişcă" cu şi mai mult talent. În Iaşi există un consilier local PSD care are patru slujbe la stat, în total, douăsprăzece surse de venit, din care vreo două pe la firme care fac afaceri cu primăria. Numai de la Primăria Iaşi, Parlamentul României, Aeroport şi CNADR, Eugen Ostaficiu a câştigat, anul trecut, binişor peste un miliard de lei vechi. Social-democraţie, unii iau la leafă zero, alţii - de aicea şi de acolo - câte-o mie şi-înc-o mie!

Cetăţeanul surmenat, care-n viaţa lui întreagă atâta n-a câştigat