Galeria Euro Foto Art a găzduit, la finele săptămânii, vernisajul expoziției de artă fotografică Călătorii în jurul lumii. Imaginile expuse sunt realizate de artişti fotografi din Pakistan.

Publicul prezent la vernisaj a fost salutat de către șeful Secției Muzeul Orașului Oradea, dr. Ioan Ciorba, care a apreciat vasta activitate a Asociaţiei Euro Foto Art, activitate care a animat Cetatea Oradea cu zeci de expoziţii spectaculoase. Ioan Ciorba a apreciat ineditul expoziţiei Călătorii în jurul lumii şi a invitat artiști fotografi din Pakistan să viziteze şi să fotografieze Oradea și județul Bihor.

Președintele Euro Foto Art, artistul fotograf Ștefan Tóth a vorbit despre colaborarea deosebită dintre artiștii fotografi din Românua şi Pakistan. Această colaborare a început în urmă cu un sfert de veac, când în Galeria Națională de Artă din Islamabad a fost vernisată expoziţia Clubului Fotografic Nufărul, „Pași în lumină”.

„Această expoziţie este o incursiune în tărâmurile cele mai misterioase ale Orientului. Vorbesc din punctul  de vedere al unui admirator al Orientului care a fost mereu fascinat de creatorii săi. Fiecare imagine are o poveste ascunsă a Orientului, pe care noi o putem doar ghici”, a subliniat, în discursul ei, criticul de artă dr. Ramona Novicov.
 Momentele muzicale ale vernisajului au fost oferite de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Grupului Cultural „Duo Sola Fide” din Oradea, care a interpretat atât melodii din repertoriul internaţional, cât şi din cel pakistanez.

Expoziția artistului fotograf Syed Javaid A. Kazi va putea fi admirată până în data de 18 septembrie.