Publicul are din nou ocazia de a viziona spectacolul Salcâmii din parc, de Szép Ernő, regia Botos Bálint, pe scena teatrului maghiar. Producţia este programată pentru data de 28 iulie, de la ora 20.30, la Sala Mare a Teatrului Szigligeti.

 

Spectacolul Salcâmii din parc a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol al Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda, ediția XXXII.

„Salcâmii din parc” spune povestea unei iubiri neîmplinite, într-un tablou al Budapestei de la începutul secolului XX, pictat cu mult umor și ironie. Despre spectacol, criticul Balogh Gyula a scris următoarele în ziarul maghiar „Népszava”: „Botos Bálint se concentrează pe cele esențiale: nu face artă de dragul artei, creează situații, relații, dar, și mai important, distribuie bine rolurile. Román Eszter în rolul lui Tóth Manci este «punct ochit, punct lovit». Începând cu prezența ei pe scenă. Pârjolește în timp ce se scuză. Arde în timp ce se arde și ea”.

Pe portalul Art7, criticul Szekeres Szabolcs laudă prestația artistică a protagonistului Hunor: „Talentatul Sebestyén Hunor îl interpretează pe bancherul îndrăgostit, Csacsinszky Pál, ca pe un personaj complex. Sebestyén joacă într-un mod intim, și totuși distant, atât ca narator, cât și ca personaj principal. În timp ce narează, se adresează publicului ca unui prieten bun. Este capabil să ne facă să credem că numai nouă ne spune povestea iubirii vieții sale.”

Bilete la spectacol sunt deja disponibile online, dar și la casieriile Teatrului Szigligeti. Spectacolul se va juca și în data de 31 iulie, pe scena în aer liber din parcul Nagyerdő, Debrecen (Ungaria).