Acest sfârșit de săptămână s-a dovedit a fi unul fructuos și de bun augur pentru elevii și profesorii Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. Astfel, Vlad David a obţinut locul al doilea în cadrul unui festival internaţional de folclor, iar Amalia Popa a obţinut marele trofeu al Festivalului Național de Muzică Pop „Stelele Cetății”, din Deva.

Pe meleaguri mureșene, mai exact în orașul Reghin, în perioada 24-25 octombrie, a avut loc Festivalul Internațional de Folclor „Mureș, dorurile tale”. Unul dintre cele mai importante criterii de preselecție ale acestui festival a fost ca toți concurenții să fi câștigat măcar o dată Marele Premiu în alte festivaluri de profil. În acest context, Oradea a fost reprezentată în competiţie de interpretul Vlad David, elev al Şcolii de Arte Francisc Hubic, care a obţinut locul al doilea.

De asemenea, în perioada 26-27 octombrie, la Deva a avut loc finala Festivalului Naţional de Muzică Pop „Stelele Cetăţii”. În competiţie au intrat 17 concurenţi, din 10 judeţe ale ţării şi din municipiul Bucureşti, iar valoarea totală a premiilor a depăşit 7.000 de lei. Câştigătorii Festivalului „Stelele Cetăţii” 2019 au fost aleşi de un juriu format din: compozitorul şi dirijorul Viorel Gavrilă, vicepreşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (preşedinte), compozitorul Nicolae Caragea, dirijorul Gheorghe Cîlţea, Vasile Repede – profesor de canto şi dirijor la Şcoala Populară de Artă şi Meserii din Sibiu, membru al Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, şi Călin Sân, profesor de canto şi pian, dirijorul Corului „Lira” al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. Trofeul Festivalului Naţional de Muzică Pop „Stelele Cetăţii” 2019, în valoare de 2.500 de lei, a fost câştigat eleva Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, Amalia Ioana Popa, în vârstă de 19 ani,

Pe această cale managerul Şcolii de Arte, Florin Marin-Hinsu, felicită elevii şcolii, dar şi profesorii care au contribuit la performanţa acestora.