Galeria „Ștefan Vilidár István”, Centru Expozițional EFA Oradea – România, din Palatul Princiar al Cetății medievale Oradea (Corpul C, etajul I), administrat de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, va găzdui, începând din data de 11 august, expoziția personală a fotografului orădean Adrian Drăgan.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi (APTOR) și cu sprijinul Summi Angro România, este alcătuită din 50 de fotografii alb-negru și color, reunind mai multe genuri ale artei fotografice: eseuri, portrete, peisaje, socio-fotografii, tradiții și obiceiuri populare.

Autorul expoziției, Adrian Drăgan, s-a născut în anul 1983. În anul 2017, a absolvit cursul de tehnică și artă fotografică organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea (CFNO), condus de către artistul Ștefan Tóth István, președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” (AIEFA) și al CFNO. După terminarea cursului, devine membru creator al AIEFA. Cu lucrările sale a participat la o serie de proiecte naționale și internaționale organizate de către Asociaţie.

„Pentru mine, fotografia înseamnă o provocare, aceea de a prezenta oamenii din jurul nostru așa cum îi văd prin obiectivul aparatului de fotografiat. Este, totodată, o preocupare care îmi oferă multe satisfacții sentimentale. Prezenta expoziție personală este o încununare a eforturilor depuse pentru realizarea acestor imagini, care sunt atât de aproape sufletului meu”, precizează artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorului, joi, 11 august, de la ora 18.00, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Evenimentul va fi transmis online și pe platforma facebook a Asociației.

Publicul prezent, atât fizic, cât și online, va fi salutat de curatorul expoziției, artistul fotograf Ștefan Tóth István. Momentele muzicale ale vernisajului vor fi susținute de reprezentantul Grupului „Duo Sole Fide”, artistul Thurzó Sándor József, care va interpreta la violă mai multe piese din repertoriul românesc. Noua expoziție personală, retrospectiva Adrian Drăgan, va rămâne la dispoziția publicului până în 29 august, putând fi vizitată zilnic, între orele 8.00 - 20.00, accesul fiind gratuit.