În cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”, vineri, 2 februarie, în Galeria Studio „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea, va avea loc vernisajul unei noi expoziții de artă fotografică.

 

Conducerea Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea a pregătit o nouă expoziție de artă fotografică organizată în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly”.

De această dată, pe simezele Galeriei Studio „Ștefan Vilidár István” din Cetate, vor fi instalate 42 de fotografii ale artistului fotograf Kardos Tamás, membru al Fotoclubului „Tiszavirág” din Szolnok  (HU) și al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1954, în orașul Szolnok (HU). Din primul salariu, câștigat după o muncă trudită, și-a cumpărat primul său aparat de fotografiat, care i-a marcat „destinul” pentru totdeauna. Din anul 1978, activitatea lui fotografică a continuat în laboratorul Spitalului din Szolnok.

În acest context, a avut posibilitatea să surprindă, cu aparatul de fotografiat, cele mai importante momente ce țin de viața omului.

„Am avut posibilitatea să colind lumea întreagă, din SUA, Brazilia, Africa de Sud, Australia, Japonia, China, Thailanda, India, Egipt, Maroc, Tunisia, Israel, Malaezia, Singapore, Vietnam, dar și toate țările Europei”, afirmă artistul fotograf Kardos Tamás.

Fotografiile sale au fost expuse de sute de ori în galeriile din Ungaria, Austrialia, Japonia, India, Spania, fosta Iugoslavie, Elveția, Austria, Cehia, Polonia, Israel, Finlanda, Belgia și Portugalia. A devenit o pasiune să fotografieze orașul său natal, Szolnok, dar și să colecționeze cărți poștale vechi. A publicat mai multe cărți ilustrate cu imaginile sale. Pentru activitatea sa artistică, a fost distins cu meritul cultural în anul 1986, iar un an mai târziu, în 1987, a fost primit în rândul membrilor Fundației Culturale a Republicii Populare Ungare. În data de 15 martie 1997, a fost distins cu Crucea de merit de argint a Republicii Ungare. De asemenea, în anul 2000 a fost distins cu premiul cultural „In memoriam Kaposvári Gyula”, iar în anul 2001, a primit Premiul Rotary.

Vernisajul expoziției de la Oradea, organizată sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va avea loc vineri, 2 februarie 2018, de la ora 18.00, în prezența autorului, la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două organizații fotografice cu sediul în Oradea. Lucrările artistul fotograf expozant vor fi prezentate de către artistul fotograf dr. Teodor Radu Pantea EFIAPs.

Momentele muzicale vor fi oferite de către doi elevi ai Liceului de Arte din Oradea: Bódi Mátyás László și Dobos Áron Zsolt.

Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului în Cetatea Oradea, Corpul C, etajul 1, până în 22 februarie 2018, putând fi vizitată zilnic, între orele 8.00 – 20.00. Intrarea va fi gratuită.