Galeria-studio „Vilidár István” administrată de  Clubul Fotografi „Nufărul” Oradea a pregătit pentru publicul vizitator o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele cunoscutei galerii vor fi instalate fotografii monocolor și color, realizate cu o măiestrie de către artistul fotograf Varga Erzsébet, membru al Asociației Internaționale Euro Foto Art.

 

Expoziția, intitulată „Lumea mea” a fost alcătuită din  45 de fotografii monocolor și color realizate în ultima perioadă de timp.  Publicul vizitator va putea descoperi printre exponate mai multe genuri ale artei fotografice: peisaje, portrete, eseuri, street foto și socio-fotografii. „Este de apreciat nivelul artistic al exponatelor, lucru datorat faptului că artista fotograf expozant știe să stăpânească tehnicile şi să valorifice iluminarea imaginilor. Peisajele realizate de artistă se scaldă în lumină, lucru care face ca atmosfera acestora să fie spectaculoasă și atractivă. De asemenea este apreciabil și faptul că mai multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru respectiv în minunatele nuanțe de gri ale acestuia”, a spus Ştefan Toth, preşedintele Euro Foto Art.

Artista fotograf expozant s-a născut în Oradea și este absolventă a Liceului Teoretic „Ady Endre”. Este mamă a doi copii și este pasionată, pe lângă fotografie, de grafică și de literatură. Primul aparat de fotografiat a fost primit cadou de la tatăl ei, după absolvirea liceului.  De atunci fotografiază cu mici întreruperi. Pentru ea, fotografia a devenit o formă de expunere deosebită. ”Prin fotografiile realizate pot prezenta lumea în care trăiesc așa cum o percep, într-o manieră personală. Slăbiciunea mea este orașul meu Oradea. Sunt îndrăgostită de acest oraș minunat. Sunt copleșită de arhitectura Art Nouveau.  Da, pentru mine provocarea principală este orașul meu...” afirmă autoarea despre prima ei expoziție personală.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 martie 2019, la ora 18:00 în prezența artistei fotograf, în cunoscuta Galerie din Corpul C (etajul I) al Cetății Orădene. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către noul consilier al Clubului fotografic „Nufărul” Oradea, artistul fotograf Illés Imre.

Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele celor două organizații fotografice orădene,  iar momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației „Duo Varadiensis”,  artistul Thurzó Sándor József  (violă).