Elevii din unitățile de învățământ școlar gimnazial au fost invitați să participe, cu ocazia Zilei Copilului, în proiectul local „Podul Prieteniei Interculturale”.

 

Activitatea, organizată cu acest prilej, „Creație literară”, a reunit poezii, compuneri și eseuri, cu tema generică „Sunt copilul familiei mele”.

Vineri, 9 iunie, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent László” Oradea, a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor de merit, în prezența elevilor, partenerilor de proiect, a doamnei viceprimar Antonia Nica, precum și a doamnei Erdeli Elene, inspector școlar de specialitate din partea Inspectoratului Școlar al județului Bihor. Au fost acordate 63 de premii de participare, diplome și câte un pachet cu dulciuri fiecărui participant și s-au citit lucrări ale elevilor în limbile română, maghiară, germană, slovacă, romă, italiană și ucraineană. Sponsori au fost European Drinks și European Food International SRL.

Seara s-a încheiat cu un mic program artistic, susținut de copiii: Natalia Mendrea, Pasca Maria, Anton Dumitru, Roxana Dumitru și Matei Pop, care participă la Tabăra Socială „Ceata lui Pițigoi”, precum și de Ioana Ciobanu.

Școlile participante au fost: gazdă și participant - Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent László”, Oradea; Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Oradea; Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Oradea; Liceul Teoretic „Jozef Kozacek”, Budoi; Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, Oradea; Şcoala  Gimnazială „Lucreţia Suciu”, Oradea.

Au recitat în ucraineană elevii din Comunitatea Ucraineană de la Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea (CICRO) – structură a Asociației Caritas Eparhial Oradea, Marharyta Klimova (11 ani), Vitalii Akulenko (10 ani) și Antokhi Ameliia (14 ani). Manager de proiect Miorița Săteanu.

Delia PANTEA