Anul 2020 a început în forță pentru Rock Filarmonica Oradea, întreaga familie Chelu - Florian, Iuliana și Alexandrina - fiind invitați la Deva, în data de 15 ianuarie, pentru a susține două spectacole în aceeași zi, ca o mare supriză.

 

În primul spectacol, care a avut loc la ora 10.00, la Deva Mall, invitația a venit din partea Bibliotecii Județene „Ovid Densușianu” - Hunedoara, prin directorul instituției, Sebastian Bara, și s-au interpretat melodii pe versurile poetului Mihai Eminescu, în mai multe limbi străine, sonete și romanțe, în fața a peste 400 participanți.

De asemenea, întâmplarea fericită a fost că, în aceeași zi, a fost inaugurarea sinagogii din Deva, la ora 15.30, ocazie cu care a cântat formația Bucharest Klezmer Band, condusă de Silvian Horn, dar și Rock Filarmonica Oradea.

Dat fiind faptul că 15 ianuarie a devenit Ziua Culturii Naționale, dar și ziua poetului național Mihai Eminescu, s-a săvârșit o premieră națională: familia Chelu l-a interpretat pe Mihai Eminescu, pentru prima dată într-o sinagogă,

în limba ebraică. A fost un moment bine primit, apreciat, și o nouă etapă atinsă de Fundația Rock Filarmonica Oradea, în ceea ce privește arta, vârfurile lirice, și armonia în multiculturalitate.