Peste 100 de locuri de parcare urmează să fie amenajate în Cartierul Nufărul, în apropiere de piaţa agroalimentară, la finalul săptămânii trecute fiind predat amplasamentul pentru investiția „Realizare accese auto și spații de parcare în zona str. Constantin Nottara și în zona str. General Nicolae Șova”.

„Pe o suprafață de 2.679 mp, vor fi amenajate 104 locuri de parcare, din care 68 de locuri în parcarea cu acces din str. Constantin Nottara și 38 de locuri în parcarea din zona str. Gen. Nicolae Șova.Pe lângă aceste parcări, vor fi realizate accese noi, carosabil, trotuare, spații verzi, iluminat și canalizare pluvială. Terenul pe care se realizează investiția nu a fost în totalitate proprietatea domeniului public, prin urmare au fost necesare exproprieri, însemnând 1.569 mp pentru parcarea din zona str. C. Nottara și 519 mp pentru parcarea din zona str. Gen. Nicolae Şova”, precizează Primăria Oradea.Lucrările au ca termen de execuție trei luni de la data emiterii ordinului de începere și vor fi realizate de asocierea Macrom Hidroconstruct, Construct Drumuri Group și Madlev Cons. Valoarea contractului de lucrări (proiectare+execuție) este de 759.762,83 lei (fără TVA).

Municipalitatea menționează că între cele două parcele de pe str. C. Nottara și str. Gen. N. Șova a mai amenajat o parcare cu 22 de locuri. Acestea sunt deja finalizate, urmând  să fie recepționate.

Astfel, în total pe cele trei parcele din zona str. C. Nottara vor fi realizate 126 de locuri de parcare, care vor rezolva accesul optim al locuitorilor la zonele din jurul locuințelor, pentru ca circulația rutieră și pietonală să se desfășoare în condiții normale.