Fără îndoială, anul acesta, ne-a făcut mai conștienți despre cât de importante sunt căldura sufletească, familia, biserica, școala, locul de muncă și cercul de prieteni…

 

Prieteni și colegi, profesori și elevi din patru școli bihorene - Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu”, Colegiul Național ,,Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Oradea și Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” din Aleșd - și-au unit energiile pentru a sărbători împreună Ziua Europei prin activități specifice.

Acestea au fost încununate printr-o videoconferiță intitulată ,,EUROparteneriat de imagini, cuvinte, sunete și culori”, care a avut, în deschidere, frumoasele cuvinte adresate participanților de către pr. prof. Radu Rus, directorul Liceului Ortodox ,,Ep. Roman Ciorogariu”, gazdă a evenimentului. A urmat intonarea Imnului Europei (în limba germană), semn al bucuriei de a fi european. În cadrul acestei întâlniri, fiecare participant la proiect și-a prezentat contribuția. Astfel, sub coordonarea doamnelor profesoare Ioana-Paula Hice și Ana Patricia Marcu, au luat cuvântul următorii participanți: eleva Alexia Dache de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, coordonată de prof. Estera Chelariu, prof. Ana Patricia Marcu - colaj de desene, Aryana Holhoș, Alesia Hanga de la Șc. Gimnazială Nr. 11, Oradea, coordonate de prof. Simona Avram și prof. Dana Mihincău, împreună cu eleva Iris Iepure de la Colegiul Național „Iosif Vulcan’.

De asemenea, prof. Ioana-Paula Hice și elevele Doris Csoka, Iarina Mihuț și Andrada Vidican de la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” au pregătit momente în limba engleză, eleva Ioana Costin de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” Aleșd, coordonată de prof. Ioana Durne, a realizat o prezentare a Zilei Europei în limba franceză. Prof. Paula Dumea, de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, a subliniat importanța limbii spaniole pentru spațiul european, iar elevul Ionuț Aivănoaie, de la Liceul Ortodox ,Episcop Roman Ciorogariu”, a prezentat curiozități legate de Europa, coordonat fiind de prof. Camelia Chiș.

Finalul evenimentului a fost închinat sunetelor, deoarece ,,sunetul muzicii” și limbajul ei ne unește pe toți - europeni și români de pretutindeni.

Activitatea s-a încheiat cu ,,Veniți români din lumea-n întreagă”, un frumos cântec interpretat de elevul Octavian Blaga de la C.N. „Iosif Vulcan”, sub îndrumarea prof. Alina Vidican.