Simulare Bacalaureat 2021 - Fără elevi eliminați
3.275 de elevi au susținut, ieri, prima probă la simularea examenului de Bacalaureat, cea scrisă la Limba și literatura română. Nu s-au semnalat situații speciale și niciun elev nu a fost eliminat.
La nivelul județului Bihor au fost constituite 48 de centre. Simularea probelor la bacalaureat se organizează pentru elevii claselor a XII-a și a XIII- a seral și frecvență redusă în anul școlar 2020-2021.
Pentru elevii care nu au putut participa la etapa de simulare programată pentru perioada 22-25 martie 2021, simulările examenului de Bacalaureat 2021 vor fi reprogramate, până la data de 15 mai.
În ce privește subiectele din cadrul probei, formularea itemilor a fost clară, iar gradul de dificultate a fost mediu. Cerințele de la Subiectul I au urmărit ultilizarea adecvată a achizițiilor lingvistice în receptarea, interpretarea și producerea de texte, pe baza unui fragment la prima vedere din opera „Mărturusiri literare” de J. Bart, text la prima vedere. Subiectul al II-lea a implicat o bună cunoaștere a trăsăturilor genului dramatic, în vederea prezentării indicațiilor scenice. Competențele specifice din eseul de la Subiectul III au urmărit particularitățile unui text narativ studiat aparținând lui Ioan Slavici (profil real) și particularități de construcție a personajului într-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici (profil uman). Acestea s-au axat pe analiza principalelor componente de structură, de compoziție și de construcție a personajelor. Textul propus la Subiectul III a aparținut realismului, studierea operelor lui Slavici fiind des abordată atât din punct de vedere al tematicii (tema familiei, clasa a IX-a), cât și a speciilor literare (nuvela „Moara cu noroc”, romanul „Mara”).
Marți, 23 martie, elevii vor susține proba E)c) proba scrisă - proba obligatorie a profilului,mâine, 24 martie, proba E)d) proba scrisă - proba la alegere a profilului și a specializării și joi, 25 martie, Proba E)b) proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 09.00, accesul elevilor fiind permis până la ora 08.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului național de bacalaureat este de trei ore. În organizarea și desfășurarea simulărilor naționale se aplică toate prevederile legale actualizate, în vigoare, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-Cov2.
„Potrivit Ordinului ministrului Educației nr. 3449 din 05 martie 2021, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât prin excepție la solicitarea scrisă a elevului. Rezultatele se vor afișa pe data de 31 martie 2021”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.