Puternica firmă bihoreană Transilvania General Import-Export bifează noi distincţii în panoplia ei cu trofee. La ediţia a XXIV-a din 2017 a Topului Naţional al Firmelor, TGIE a urcat pe podium la secţiunea comerţ, iar la nivelul judeţului Bihor a ocupat locul I.

 

Camera de Comerţ şi Industrie a României, prin Topul Naţional al Firmelor, premiază cele mai performante companii din şapte domenii de activitate - industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit şi construcţii.

La secţiunea comerţ, Transilvania General Import-Export a ocupat locul III, dovedind încă odată că societatea bihoreană este o întreprindere de succes, bine manageriată. Performanţa este cu atât mai notabilă cu cât în primele zece locuri la secţiunea Comerţ s-au clasat nu mai puţin de 2.600 companii. În acest an, la nivelul judeţului Bihor, TGIE a ocupat locul I la secţiunea Comerţ în Topul Judeţean al Firmelor.

Ediţia a XXIV-a din 2017 a Topului Naţional al Firmelor a clasat pe primele zece locuri (1-10) la nivel naţional aproape 12.400 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, peste 3.400 din servicii, circa 2.600 din comerţ, 309 din turism, 462 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 633 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 592 din construcţii.

Companiile clasate pe primele locuri însumează o cifră de afaceri totală de aproape 150 miliarde euro, un profit din exploatare de circa 12,5 miliarde euro şi aproximativ 1,37 milioane de salariaţi, conform CCI a României.

„În 2016, România a fost lider între statele europene în ceea ce priveşte creşterea economică, iar cifrele se regăsesc şi în clasamentul realizat anual de Camera de Comerţ şi Industrie a României - Topul Naţional al Firmelor. Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră la nivel de judeţ. Topul analizează indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Topul Naţional al Firmelor, celebrat în cadrul unei gale la care au participat peste 600 de invitaţi – companii, reprezentanţi ai autorităţilor, ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti - a fost organizat în baza unei metodologii axate pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat.

Rezultatele deosebite consemnate în Topul Naţional al Firmelor, ediţia 2017, se vor regăsi în catalogul tipărit şi în versiunea electronică care va pune la dispoziţia celor interesaţi toate firmele clasate pe primele 10 locuri.

Gala Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XXIV-a, a avut loc în 9 noiembrie la Centrul expoziţional Romexpo, în organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie a României.